Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO:”Treba biti učitelj u životu, treba nešto nekoga naučiti”

U okviru projekta „Nikad jača zima” na dan Damarove male scene u prostoru DOM-a boravila je istaknuta glumica Nada Đurevska. Bila je ovo prilika da se poznatoj glumici postave brojna pitanja o njenom životu i karijeri u vrlo ugodnom jednosatnom druženju nazvanom „Na kafi s Nadom Đurevskom“. Prostor DOM-a bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Okupljene su zanimali detalji vezani za dugogodišnji rad ove bh. glumice na sceni, zanimljivi detalji sa snimanja pojedinih uloga, pogled na bh. teatar i broja druga pitanja. Zahvaljujući se na čestitki upućenoj u povodu Božića, Đurevska je izjavila kako ona zapravo obilježava sve vjerske praznike, božiće, bajrame i posti mjesec ramazan, naglašavajući kako ona potiče iz makedonsko-grčke porodice, te da je njen duhovni vođa u Indiji.

Uvijek s blagim osmijehom i puna strpljenja i razumijevanja – Nada Đurevska rado je razgovarala s mladima koji su s pažnjom pratili svaku njenu riječ. Pljesak su izazvale anegdote sa snimanja i života u ratnom Sarajevu, a dogodilo se i nekoliko vrlo emotivnih trenutaka koji su u publici izazvali i suze.

„Treba biti učitelj u životu, treba nešto nekoga naučiti. Kao umjetnik to možeš. Ja često smatram da su umjetnici neki posrednici između čovjeka i Vrhovnog. Jer ja to mogu vidjeti na teologiji u sakralnim ili ramazanskim tekstovima. Potrudite se da bude što manje onih tekstova i sadržaja koji vas vuku po blatu već onih koji vas obogaćuju. Nemojte bez velikog razloga da igrate te prostačke tekstove koji i nas unazađuju i one ko ih gleda.“ – između ostalog poručila je mladim umjetnicima glumica Nada Đurevska.

{joomplucat:373 limit=15|columns=3}