Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sinoć na meti lopova i prostorije ŠF “Centrosport”

Opšti kokuzluk u Visokom doveo je u situaciju i one koji su donedavni vršili „ozbiljnije“ krađe i provale u situciju da moraju valirati i objekte koji svakako ne bi trebali biti predmet nelegalnog sticanja materijalne koristi jer se radi o objektima od opšteg interesa. Meta provalne krađe sinoć su bile prostorije Škole fudbala „Centrosport“ koja okuplja veliki broj mladih nogometaša čija oprema za treniranje je očigledno posljednja nada onima koji u sebi nemaju baš ni onaj minimum dostojanstva.

– Odmah nakon što smo vidjeli da smo po treći put pokradeni kontaktirali smo PU Visoko čiji su pripadnici uradili uviđaj na licu mjesta. Prema onome što sam na prvi pogled mogao vidjeti načinjena nam je šteta cca 3000 KM. Pokradena je neka tehnička roba uz biranu opremu za treniranje, neko je očito znao šta treba da krade. Ni lopovi više nisu što su nekad bili, sad kradu i od djece, podsjećam naša škola fudbala okuplja 52 djece koja svakodnevno ovdje treniraju, ali eto izgleda da u ovom vremenu lopovima to ništa ne znači – izjavio je za naš sajt Edin Muzaferija, trener i rukovodilac Škole fudbala „Centrosport“.

Podsjećamo, Škola fudbala „Centrosport“ je u protekloj godini na najbolji mogući način predstavljala kompletnu općinu Visoko na zapaženim gostovanjima kod Dinama u Zagrebu, Hajduka u Splitu, Partizana u Beogradu, kao i nedavno ponovnom odlasku u Beograd u goste kod Crvene Zvezde.