Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopćenje za javnost povodom obilježavanja 50. Godina Nobelove nagrade Ive Andrića

Kako bi održali kontinuitet rada i nastavili sa mnogobrojnim aktivnostima, Forum mladih SBB BIH OO Visoko 20. decembra 2011.godine u Galeriji “Likum '76” organizuje književno veče pod nazivom „Lik i djelo Ive Andrića“. U ovoj manifestaciji obilježavanja 50. godina od kada je jednom od najboljih i najistaknutijih književnika uručena Nobelova nagrada za književnost učestvovat će, pored organizatora FM SBB BIH OO Visoko, i učenici Gimnazije „Visoko“ i Franjevačke klasične gimnazije te teatarska grupa Confero.

Cilj manifestacije je da se na prigodan način ispoštuje ime ovog bh. velikana, te da se našem građanstvu predstavi Andrićeva ličnost, njegov život te posebno onaj dio njegovog života kada je u rubriku „Priznanja Ive Andrića“ upisana i ova najeminentnija i najznačajnija nagrada iz te oblasti – Nobelova nagrada za književnost.

Dakle, u utorak, 20.12.2011.godine sa početkom u 18:00 sati, u prostorijama Galerije “Likum '76”, pozivamo sve građane, zaljubljenike u književnost, naše članove, ali i sve one koji shvataju pravu vrijednost ovog čovjeka i njegove književnosti, da zajedno sa nama obilježite jubilarnu godišnjicu Nobelove nagrade u BiH te da zajedno odamo počast čovjeku koji je na svjetsku književnu scenu uvrstio i ime naše zemlje.