Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nastupat će šesnaest boraca u osam mečeva

U petak, 16.decembra 2011.godine, u organizaciji Kickboxing kluba „Fight“, u Sportskoj dvorani Kakanj, bit će organizovan revijalni kickboxing turnir pod nazivom „Noć borilačkih vještina“na kojem je planirano učešće četrnaest boraca iz nekoliko klubova iz Bosne i Hercegovine. Ovo je drugi revijalni turnir u organizaciji ovog kluba koji djeluje na području Kaknja i Visokog i broji preko pedeset članova. Prvi uspješno roganizovan turnir revijalni turnir je održan 26.novembra 2010.godine u KSC „Mladost“ Visoko gdje je učešće uzelo šesnaest boraca iz pet klubova iz Kaknja, Kiseljaka, Visokog i Breze.

„Mi želimo Kaknju pokloniti ovu večer jer Kakanj to zaslužuje. Zaslužuju i njegovi građani da se upoznaju sa ovim sportom i našim dosadašnjim radom. Kroz ovaj revijalni turnir želimo da popularizujemo ovaj sport u Kaknju. S toga, pozivam sve simpatizere u ovaj sport kao i one koji će to tek postati, da dođu i uživaju u odličnim borbama koje će im priuštiti borci koji su osvajali brojne medalje sa državnih i svjetskih takmičenja“- riječu su organizatora i predsjednika kluba Fight Selvera Mujagića koji se nada da će u ovom pripremnom periodu naići na odgovarajuću podršku sponzora u Kaknju kao i od strane Općine, bar onakvu kakvu je prije godinu dana imao u Visokom.

U revijalnom dijelu programa, nastupat će Taekwondo klub „Centar“, Judo klub „Kakanj“, karate klub „Sakib Bitić“, Tekvando klub „Nur“ i Amar Gadžun.