Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izvještaj sa održanog XVII kantonalnog prvenstva u kuglanju za osobe sa invaliditetom

Na vrlo dobroj  kuglaškoj stazi u hotelu „Galeb“ u Maglaju održano je XVII kantonalno prvenstvo u kuglanju za osobe sa invaliditetom  5 općinskih saveza, a isti  su članice SSRI ZDK-a . Na ovom sedamnaestom po redu kantonalnom takmičenju u kuglanju učešće je uzelo 5 općinskih saveza za sport i rekreaciju invalida i to: SSRI Tešanj, Zenica, Visoko, Olovo i ekipa domaćina SSRI Maglaj sa ukupno 35 takmičara u predviđenim kategorijama takmičenja.

Svojim prisustvom, kraćim obraćanjem i zvaničnim otvaranjem ovog prvenstva značajnu podršku dala je i Općina Maglaj, odnosno općinski načelnik g-din Muhamed Musabašić, koji se i sam dugo vremena bavio sportom te daje podršku razvoju sporta, a posebno rekreativnog sporta na ovom prostoru.

Ekipu SSRI Visoko na ovom prvenstvu činili su:  ( u tabeli)

Nakon ovako dobrih ostvarenih rezultata u ekipnom plasmanu ekipi SSRI Visoko pripalo je zasluženo I mjesto, drugo mjesto ekipi SSRI Zenica i treća je bila  domaćin, ekipa SSRI Maglaj.

Kalendarom takmičenja zacrtano je da se na istom mjestu održi i državno prvenstvo koje je planirano za 22.10.2011. godine, a selekciju ZDK-a činit će i tri takmičara iz Visokog.

Podsjetimo, nakon nedavno održanog kantonalnog takmičenja u malom nogometu gdje je ekipa iz Visokog zauzela odlično drugo mjesto, te uspjeha naše boćarske ekipe na državnom takmičenju u Hadžićima  ( 01.10.2011.god) evo ponovo u Visoko zasluženo stižu zlatne medalje što nas svrstava u sam vrh bh. sporta za osobe s invaliditetom.

(Senad Goralija)