Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Mladi SDA i SBB u posjeti Terapijskoj zajednici KAMPUS u Rakovici

Asocijacija mladih SDA Visoko zajedno sa podmlatkom Saveza za bolju budućnost jučer je boravila u terapijskoj zajednici – KAMPUS Kantona Sarajevo u Rakovici. Na poziv rukovodstva KOMUNE, mladi AM SDA Visoko i mladi SBB-a Visoko u cjelodnevnom druženju imali su priliku da se upoznaju sa radom ove terapijske zajednice i da se druže sa korisnicima usluga Javne ustanove Terapijska zajednica – KAMPUS Kantona Sarajevo.

KAMPUS predstavlja minijaturno društvo u kojem korisnici i osoblje imaju jasno definisane usluge u skladu sa određenim pravilima, a koje se dodjeljuju i oblikuju da unaprijede proces postizanja uvida i uspostavljanja promjena kod korisnika ove terapijske zajednice. Prirodni ambijent koji je osmišljen kao terapijska porodica u kojoj vlada topla i podržavajuća atmosfera, dodatno korisnicima podiže motivaciju i daje spremnost za oporavak.

Posjeta terapijskoj zajednici je bila prilika da se mladi članovi AM SDA Visoko upoznaju sa radom ove terapijske zajednice i da daju podršku mladim ljudima koji borave u njoj.

AM SDA Visoko je planom i programom za 2011. godinu predvidjela niz projekata, a jedan od njih je i projekat ”Sportom i znanjem protiv droge”. U okviru ove posjete organiziran je turnir u malom nogometu sa korisnicima terapijske zajednice, te je tako i realiziran još jedan od projekata AM SDA Visoko.

Odgovorni iz Javne ustanove Terapijska zajednica – KAMPUS Kantona Sarajevo, izrazili su zadovoljstvo i zahvalnost mladim ljudima AM SDA Visoko na podršci i najavili nastavak saradnje.

 

Srdačno!

_______________________

Predsjednik AM SDA Visoko

Amil Neimarlija

{joomplucat:259 limit=5|columns=3}

Posted in BiH