Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izabrani članovi NO: Sead Mušinbegović, Edina Hasečić i Ramiz Omanović

Na skupštini društva KTK Visoko danas je imenovan novi Nadzorni odbor koji će, po svemu sudeći, KTK odvesti u privatizaciju tokom sljedeće godine. Nadležno  Federalno Ministarstvo za energiju, rudarstvo i industriju kandidovalo je dva člana NO, Seada Mušinbegovića i Edinu Hasečić, što je i prihvaćeno, a za predstavnika malih dioničara izabran je Ramiz Omanović koji je bio član NO i u bivšem sazivu.

„Konačno su se stekli uslovi da se počne s radom novog NO i konkretizuju stvari. Naš posao neće biti lak i odnosit će se na posljednje korake u privatizaciji KTK, jer prema našim saznanjima iz nadležnog ministarstva, privatizacija KTK planirana je za sljedeću godinu. Imali smo gorko iskustvo s Preventom i to je težak posao koji očekuje  Nadzorni odbor. Iako je situacija izuzetno teška, mi ćemo pokušati iznaći bolja rješenja. Cilj nam je da radnici KTK konačno prime plaće koje zaslužuju. To je moja dužnost kao predsjednika sindikata i kao člana NO“ – istakao je u izjavi za Visoko.co.ba Omanović naglašavajući da Skupština nije ranije sazvana iz tehničkih razloga i čekanja na imenovanje generalnog direktora društva.

Predsjednik NO KTK Visoko bit će imenovan na narednoj sjednici ovog tijela, birat će se između Seada Mušinbegovića i Edine Hasečić – koji u ovom tijelu predstavljaju 67 % državnog kapitala.

{joomplucat:207 limit=8|columns=4}