Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Do kada će policija biti samo vještačka marioneta bez cilja i smisla?

Izrevoltirani bezvlašću koje vlada na ulicama našeg grada, primorani smo uputiti protest na (ne)rad uposlenika PU „Visoko“. Posljednji primjer, a ujedno i dokaz, se desio noćas, dakle 23. 08. 2011. godine nešto iza 23 sata.

Naime, građani NAŠEG grada su bili svjedoci bahatosti vozača bijelog Peugeota 307, francuskih registarskih tablica, koji je u vidno alkoholiziranom stanju, bez imalo bojazni i straha, luđački divljao ulicama. Međutim, tome nije kraj! Nakon što mu je dosadilo da se tako voza po ulicama, vozač je jednostavno počeo da ubija dosadu vozajući se pješačkom stazom i parkom.

Uvidjevši to, članovi UO našeg Udruženja su stvar prijavili policiji, koja je bezvoljno organizovala akciju potjere sa značajnim vremenskim zakašnjenjem.

Nakon igre mačke i miša, pomenuti automobil je zaustavljen u ulici Alije Izetbegovića.

Ali šta se dešava sljedeće???

Pijani vozač i još pijaniji suvozač su pušteni uz simbolično upozorenje, samo zato što su volonteri!

Pitamo se, da li je moguće dopustiti ovakvo divljanje i neposlušnost nekome samo zato što je stranac? Da li smo mi država bez pravog instrumenta prisile? Do kada će policija biti samo vještačka marioneta bez cilja i smisla?

Od PU „Visoko“ ovim putem, tražimo izvještaj sa podacima aktera ovoga djela. Također, upućujemo i poziv Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ da povede računa o svojim volonterima.

Iskreno se nadamo da se ovakvi i slični slučajevi više neće ponavljati i da će policija konačno početi da radi posao zbog kojeg i postoji.