Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Osnovano Socijalno-ekonomsko vijeće ZDK

Sporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog vijeća potpisan je jučer u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona. U ime kantonalne Vlade sporazum je potpisao kantonalni premijer Fikret Plevljak, Saveza samostalnih sindikata /SSS/ ZDK predsjednik Mirnes Isaković, te Udruženja poslodavaca Rasim Salčinović, poznati zenički poduzetnik. Predsjednik novoformiranog Vijeća, koje će u svom radu objediniti nastojanja Vlade i privrednika u stvaranju povoljnijeg ambijenta privređivanja i socijalnih kretanja na ovom području, uspješni je zenički privrednik Faruk Babić.

Premijer ZDK Fikret Plevljak izrazio je zadovoljstvo jer se osnivanjem ovog tijela stiču uslovi za korisnije upravljanje resursima Zeničko-dobojskog kantona u interesu građana. – Ovo je novi alat koji će nam pomoći da doprinesemo kvalitetu života ljudi – izjavio je.

– Osnivanje Vijeća podcrtava značaj socijalnog dijaloga u privrednoj sferi – izjavio je ovom prilikom predsjednik SSS ZDK Mirnes Isaković, izrazivši nadu da će zahvaljujući saradnji tri segmenta društva biti unaprijeđen položaj radništva u Zeničko-dobojskom kantonu.