Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Almir Jazvin na osnovu 1074 anketirana posjetioca našeg sajta proglašen najboljim

U proteklih nešto više od mjesec dana, tačnije od 20.06. – 28.07.2011. godine proveli smo anketu, koja se usljed posljednjih dešavanja po pitanju odnosa Preventa i lokalne zajednice nametnula sama po sebi, s pitanjem “Koji od ovih Preventovih menagera je iskazao najviše poštovanja prema Visokom i zaštiti životne sredine?” Ponudili smo pet Preventovih bivših i sadašnjih “gospodara smrada i radničkih sudbina unutar kapija te kompanije”. Mogli ste birati između Rašida Kalote, utemeljitelja Preventa u Visokom, Adnana Smailbegovića koji je zajedno sa Kalotom doveo Prevent u Visoko, Admira Pejkušića koji je prvi javno o problemu smrada počeo pričati za medije, Kenana Nalbantića koji je prvi zvanično počeo sponzorski pomagati sport u Visokom u ime Preventa i Almira Jazvina koji je prvi javno priznao problem sa smradom i otpadnim vodama te nadređenim u kompaniji umjesto laži i manipulacije lokalne zajednice predložio da malo odriješe kesu, umanje dobit i pokušaju riješiti problem u interesu i Preventa i Visokog.

Na anketu se odazvalo 1074 naših posjetilaca, a vašim “klikovima” odlučili ste trenutnog predsjednika Uprave Preventa Almira Jazvina za samo jedan glas ispred Rašida Kalote proglasiti za menagera koji je iskazao najviše poštovanja prema Visokom i zaštiti životne sredine. Nadamo se da Jazvin neće iznevjeriti vaše povjerenje i da će zadržati trenutno izgrađeni kurs kojim se kreće, a koji Visoko očito prepoznaje kao nešto do sada najpozitivnije od strane Preventa prema Visokom. Evo kako u glasovima i procentima izgleda vaše glasanje u proteklih 38 dana:

1. Almir Jazvin 417 glasova ili 38,8 %

2. Rašid Kalota 416 glasova ili 38,7 %

3. Adnan Smailbegović 116 glasova ili 10,8 %

4. Kenan Nalbantić 86 glasova ili 8 %

5. Admir Pejkušić 39 glasova ili 3,6 %

 

Obzirom da se u političkim krugovima Visokog, a posebno na sjednicama OV Visoko osjeti miris predizborne kampanje za lokalne izbore koji su u oktobru iduće godine, uskoro ćemo provesti novu anketu sa pitanjem: Da su u ovom trenutku lokalni izbori kome biste od ponuđenih kandidata dali svoj glas za mjesto načelnika Općine Visoko?

1. Ahmet Kurspahić (SDA)
2. Muhamed Husić (SDP)
3. Džemil Ugarak (SBB)
4. Vahid Hećo (SBiH)
5. Sakib Mostic (NSRZB)
6. Halim Dervisević (BPS)
7. Jasmin Dlakić (A-SDA)
8. Munib Alibegović
9. Niti jednom od ponuđenih kandidata