Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izvještaj sa sjednice predsjedništva SBBBIH Visoko

Nakon prošlosedmičnog sastanka OO SBBBIH Visoko, na kojem je izglasano novo rukovodstvo OO SBBBIH Visoko, isti su odmah počeli sa radom. Jedini  predstavnik ovog odbora u Kantonalnoj skupštini Zeničko dobojskog kantona, gđa Meldina Ugarak je 12.07.2011. god organizovala sastanak Izvršnog odbora, s ciljem da se razradi dnevni red 9. sjednice Kantonalne skupštine ZDK, koja će biti održana 13.07.2011. god. u Zenici. Izvršni odbor je pozdravio ovaj potez gđe Ugarak, te se uvjerio da će ista obavljati svoju dužnost na korektan i častan način, te da neće ‘zaboraviti’ svoju općinu.

Dnevni red 9. sjednice Kantonalne skupštine sadržavao je sljedeće tačke dnevnog reda:

  • Izvještaj o poslovanju JU Kantonalni zavod za borbu protiv bolesti ovisnosti Zenica, za period od 01.01. do 31.12.2010. godine,
  • Izvještaj o poslovanju JU Kantonalni zavod za javno zdravstvo Zenica, za period od 01.01. do 31.12.2010. godine,
  • Izvještaj o poslovanju JU Kantonalna bolnica Zenica, za period od 01.01. do 31.12.2010. godine,
  • Izvještaj o poslovanju JU Kantonalni zavod za medicinu rada Zenica, za period od 01.01. do 31.12.2010. godine,
  • Informacija o provedbi Odluke o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na području Zeničko-dobojskog kantona,
  • Informacija o nevladinom sektoru u Zeničko-dobojskom kantonu.

Na sastanku su iznesene  određene  sugestije i prijedlozi vezani za navedene tačke dnevnog reda. Budući da je ovo bio prvi sastanak ove prirode, dogovoreno je da zastupnica ubuduće dnevni red, prosljeđuje stručnim timovima utvrđenim na prošlosedmičnom sastanku, ovisno  o tome na  koju oblast se data tačka dnevnog reda odnosi. Istim će zastupnica prosljeđivati i određene materijale, odnosno sažetke istih čime će se povećati  efikasnost samih sastanaka , te se na taj način ostvariti sami cilj ovakvih sastanaka, tj. da se dođe do konkretnih prijedloga koji su potrebni ovom društvu i ovom gradu. Također, dogovoreno je da će timovi stručnih službi voditi istraživanja vezano za svoje oblasti djelovanja, te posjećivati javne ustanove  na nivou općine, zavisno od teme dnevnog reda, te na taj način saslušati sve primjedbe i prijedloge navedenih ustanova.

Ovim saopćenjem se apeluje na cjelokupno stanovništvo, da se bez ikakvih ustezanja obrati OO SBBBIH Visoko, sa svim prijedlozima i sugestijama, a isti će prijedloge proslijediti u Kantonalnu skupštinu, onog trenutka kada date oblasti budu na dnevnom redu. Učestvujmo svi zajedno u izgradnji bolje i sigurnije životne sredine, i kreirajmo svoju bolju budućnost. Imamo priliku, iskoristimo je, jer kriza je šansa, a ne katastrofa!