Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Postavljen monitor za prikazivanje mjerenja sa mjernih mjesta u gradu i praćenja trenutnih aktivnosti na sprovođenju projekta unaprijeđenja tretmana otpadnih voda

Nakon puštanja u rad internet stranice www.prevent-visoko.ba Prevent ide dalje u smjeru podizanja svijesti lokalne zajednice o projektima  unapređenja tretmana neugodnog mirisa. Danas je postavljen LCD u prostorijama zgrade preko puta Općine (bivša zgrada UniCredit banke) koji će svakih 10 sekundi očitavati emisije neugodnih  mirisa u zraku. Naredna akcija jeste  postavljanje LCD televizora u mjesnim zajednicama Općine Visoko. Tako će građani moći pratiti vrijednosti mjerenja hidrogensulfida sa mjernih mjesta u realnom vremenu.

Prošle godine su postavljene mjerne jedinice u krugu proizvodnih pogona u Topuzovom Polju, te nekoliko mjernih jedinica izvan fabričkog kruga na prilazima gradu. Na ovaj način Prevent ima tačne podatke o koncentraciji hidrogensulfida (H2S) u zraku, ne samo u okviru tretmana otpadnih voda, gdje je najveća koncentracija H2S, već i u naseljima u blizini proizvodnih pogona.

Prevent ima transparentan i pošten odnos prema široj javnosti. Otvoreno komunicira poslovne aktivnosti želeći javnosti naše poslovanje učiniti razumljivim i dostupnim. Prevent želi biti dobar susjed koji vodi računa o potrebama zajednice uz poštivanje individualne privatnosti i prava na drugačije mišljenje.