Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Prigodnom svečanošću obilježen Dan Gimnazije “Visoko”

Prigodnom svečanošću, koju su priredili učenici i osoblje visočke Gimnazije, danas je obilježen dan ove uspješne školske ustanove. Veliki broj prisutnih roditelja, gostiju, kao i sponzori koji pomažu ovu školu, imali su priliku vidjeti zaista odličan program koji su pripremili učenici gimnazije sa svojim profesorima. Poezija Bisere Alikadić koju je pripremila profesorica Vera Muzaferija sa učenicima drugih razreda otvorila je današnju svečanost, a nakon toga su uslijedile i sve ostale tačke profesora gimnazije i njihovih učenika.

Nakon ovog dijela programa uslijedio je i onaj još svečaniji, a to su dodjele diploma i zahvalnica najuspješnijim profesorima, koji su svoje učenike vodili na takmičenja i s njima ostvarivali zapažene rezultate, te dodjele diploma najboljim učenicima, a za učenicu generacije Gimnazije Visoko bez mnogo dvojbe izabrana je Almina Merdić, koja je na najbolji mogući način prezentirala Gimnaziju Visoko na brojnim takmičenjima na kojima je, gotovo po pravilu, bila među najboljima.

Ono što je bitno istaći jeste i jako vrijedna donacija firme Prevent. Zahvaljujući PR-u Preventa Aidi Hasić, koja je jedan od novih pokretača dobrih odnosa sa lokalnom zajednicom, ova kompanija je učenicima i osoblju gimnazije uručila vrijednu donaciju knjiga za potrebe ove škole, a donaciju su uručili uposlenici Preventa Mirza Laletović i Sead Kurtagić. Ovaj gest  pokazatelj je da se Prevent sve više trudi i nastoji stvoriti dobar odnos i dobru saradnju s lokalnom zajednicom.

 

 

 

 

 

{joomplucat:108 limit=38|columns=4}