Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saobraćajni razlozi preduslov za realizaciju projekta sanacije ulice Rašidovića!?

Iako je vijećnik SDP-a Mehmed Klepo postavio najjasnije moguće pitanje, a vezano za sanaciju ulice Rašidovića koja je već mjesecima potpuno izrovljena i neuslovna, za narednu sjednicu OV Visoko dobio je odgovor koji je sve osim odgovora na postavljeno pitanje. Gospodin Klepo je bio više nego jasan u svom pitanju koje je postavio na 27. sjednici održanoj 26.03.2011.godine. Pitanje je glasilo:

” Kada će doći do dovršenja radova u ulici Rašidovića, odnosno do dovođenja ulice u normalno stanje?”

Na postavljeno pitanje Služba za prostorno uređenje, imovinsko – pravne, geodetske, stambeno komunalne poslove i zaštitu okoline dala je slijedeći odgovor iz kojeg smo saznali svašta, ali nismo saznali kada će doći do dovršenja radova, što je i bilo pitanje vijećnika SDP-a.

“Programom utroška sredstava u rekonstrukciji gradske vodovodne mreže na području općine Visoko za 2010. godinu su planirana sredstva za rekonstrukciju vodovodne mreže u dijelu ulice (do ulice Potok), Rašidovića, što je i realizovano u prošloj godini. Da bi se završila rekonstrukcija ulice u 2011. godini su odobrena sredstva za nastavak rekonstrukcije vodovodne mreže u iznosu od 165.000KM (ugovor o izvođenju radova s JKP “Visočica” u fazi pripreme), a za asfaltiranje 50.000KM (donesena Odluka o pokretanju postupka javne nabavke). Također je donesena Odluka o pokretanju postupka javne nabavke za izvođenje radova na asfaltiranju nove ulice koja spaja ulice Rašidovića i ulicu III za koju su rješeni imovinsko-pravni odnosi, a kako bi se stvorili uslovi za nesmetano odvijanje saobraćaja (sredstva u iznosu od 20.000KM). Iz saobraćajnih razloga realizacija ovog projekta je preduslov za realizaciju gore pomenutih projekata koji su planirani za 2011. godinu u ulici Rašidovića.”