Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer primio privrednike

Danas je Fikret Plevljak sa resornim ministrima održao sastanak sa predstavnicima Biznis centra „Udruženje privrednika Jelah-Tešanj“ koje je predvodio Muharem Sejdić, predsjednik ovog udruženja.

Ovaj sastanak rezultat je razgovora koji su premijer Plevljak i članovi Vlade imali tokom Sajma privrede prošle sedmice u Tešnju. Naime, tada je dogovoreno da se u sjedištu Kantona održi jedan širi sastanak na kome bi se razgovaralo o poticajima u privredi i poljoprivrednoj proizvodnji, zatim usmjeravanju sredstava ministarstava, beskamatnim sredstvima za privrednike, projektima upošljavanja i drugim temama.

Tokom današnjeg sastanka premijer te ministri privrede i poljoprivrede, prometa i komunikacija u Vladi Kantona mogli su čuti niz korisnih savjeta i sugestija kako u narednom periodu poboljšati suradnju između Vlade Zeničko-dobojskog kantona i poduzetnika u cilju povećanja proizvodnje i izvoza.

Premijer Plevljak zahvalio je na informacijama, te prezentirao namjere i ciljeve Vlade Zeničko-dobojskog kantona usmjerene prvenstveno na jačanje privrede i zapošljavanja, što je u vrhu svih prioriteta. U tom smislu Vlada Kantona u narednom periodu posebnu pažnju posvetit će ne samo razvijanju postojećih poticaja već i pronalaženju novih  načina za davanje većeg zamaha privrednoj djelatnosti te jačanju perspektivnih kompanija orijentiranih na izvoz. On je također potcrtao važnost otvaranja novih radnih mjesta i masovnijeg zapošljavanja na području Kantona. što čini osnovu za razvijanje bilo koje druge djelatnosti.

Press služba ZDK