Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ministrica Babić obećala promjene na bolje

Ugovore o stipendiranju u školskoj 2011/2012.g danas je potpisalo 130 studenata s područja općine Visoko. Radi se o studentima pripadnicima boračkih populacija i članovima njihovih porodica.
Potpisivanju su prisustvovali ministrica finansija u Vladi ZDK Amra Babić, pomoćnik ministra u Ministarstvu za boračka pitanja ZDK  Enes Herco, načelnik općine Visoko  Munib Alibegović i pomoćnik u Službi za društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu i raseljena lica Fehim Memić.

Čestitke za njihove dosadašnje uspjehe studentima uputili su načelnik općine Visoko Munib Alibegović i  aktuelna ministrica u Vladi ZDK  Amra Babić.

„Meni je jako žao što se zadnjih godina dešava ista situacija da se stipendije dodjeljuju na kraju akademske godine. Ja ću u saradnji sa nadležnim ministarstvom i Vladom pokušati da neke stvari u tom kontekstu promijenimo nabolje. Ono što  vam mogu obećati jeste da ćemo se truditi da ispoštujemo obaveze koje je vlada preuzela potpisivanjem ovih ugovora i da će stipendije biti isplaćivane redovno. Ja vas molim da istrajete na putu kojim ste krenuli i da ovu našu malu podršku i pomoć shvatite kao jedan poticaj u tome da postanete čestiti, uporni sudionici vremena, da gradite i dalje BiH i ustrajete na tom putu“ – obratila se ministrica Babić studentima u velikoj sali zgrade Općine Visoko.

Zeničko-dobojski kanton u transferu „Stipendiranje studenata branilačke populacije“ opredijelio je 1.310.000 KM, kojim će se stipendirati 1.227 studenata. Stipendija je 800 za studente prve godine studija, a 1200 KM za studente viših godina.

Nakon završetka procesa potpisivanja ugovora sa svim studentima na području općina ZDK, prva rata stipendija bit će uplaćena na tekuće račune studentima – poručuju iz nadležnog ministarstva.

{joomplucat:68 limit=15|columns=4}