Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uprava NK “Bosna” održala sastanak sa samo jednim ciljem: Kako opstati u ligi

Prošireni Upravni odbor NK Bosna Visoko održao je sastanak sa samo dvije tačke Dnevnog reda. Prva je bila “Opstanak NK ‘Bosna’ u Prvoj ligi Federacije”, a druga “Razno”. Ovo je trebao biti sastanak na kojem su trebali prisustvovati svi oni kojima su “puna usta” Bosne, a kad konkretno treba pomoći nema ih nigdje. Prisutni novinari svjedočili su da se osim stalnih članova UO nije pojavio niko iz privrednog života Visokog. U uvodu sastanka predsjednik kluba Nihad Smailagić nije krio svoje razočarenje time što se sastanku nisu odazvali pozvani privrednici, a sekretar kluba Vejsil Ašlama je potvrdio da je svima uredno poslao pozive. Smailagić je također kritikovao i igrače koji su slabim igrama u nastavku sezone klub doveli u situaciju da se uopće bori za opstanak, jer su na kraju prvog dijela bili u gornjem dijelu tabele. Klub je bez pobjede bio sedam uzastopnih prvenstvenih kola ili, vremenski, gotovo pola godine bez pobjede.  Večerašnjem sastanku  prisustvovao je i načelnik Općine Munib Alibegović. Općina inače najredovnije uplaćuje sredstva na račun Bosne i trenutno, osim što je najredovnija, količinski Općina i najviše puni Bosninu kasu.

Nakon predsjednika kluba prisutnima se obratio i načelnik Općine koji se zahvalio svim članovima UO koji svojim vlastitim sredstvima finansiraju učešće kluba u takmičenju, te istakao da njegovo prisustvo ne znači da Općina može povećati mjesečna sredstva koja izdvaja za Bosnu. Svojim prisutvom htio je na neki način izraziti podršku u radu Uprave čiji krajnji cilj u ovom momentu jeste izboriti opstanak.

Osim predsjednika kluba Nihada Smailagića i načelnika Alibegovića, sastanku su prisustvovali i Dario Pekić, Ahmet Kurspahić, Asmir Hodžić, Zijad Breščić, Goran Andrijanić, Nurija Čabaravdić, Mahir Semić, Muhamed Husić (u ime firme Ekosirovine umjesto Zije Husića). Kao gost sastanku UO prisustvovao je i Ismet Karasalihović.

Nakon uvodnog dijela i obraćanja prisutnima, Upravni Odbor je nastavio sastanak bez prisustva novinara, a javnost će sutra putem zvaničnog saopćenja za javnost biti obaviještena o zaključcima ovog vanrednog sastanka.