Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pehare odnijele ekipe SRK “Bosna” Zenica

U subotu, 09.04.2011. godine održano je II kolo Rafting lige BiH u organizaciji Udruženja „Eko Viking“ Visoko. Dvanaest ekipa (9 muških i 3 ženske) takmičilo se u dvije discipline: spust i sprint.

Takmičenje se odvijalo prema predviđenom programu: u 10 h je počeo spust od Grajana (restoran „Visočanka“) do šetališta Sicilija. S obzirom da je vodostaj rijeke na nekim mjestima bio poprilično nizak, ekipe su morale izlaziti iz čamca i nositi ga. Na izazovnom buku na Bucima čekali su radoznali gledaoci, fotograf,i te spasioci Eko Vikinga i tim Hitne pomoći. Međutim, ekipe su se odlično snalazile na buku i osim prevrtanja takmičara iz Zvornika, na sreću bez ozbiljnijih posljedica, nije bilo posla za njih.

Oko 14 h je uslijedila disciplina sprint na stazi Sicilija. Dvije trke sprinta pokazale su koje su ekipe superiornije i koje će ukupim zbirom bodova ponijeti titulu najboljih.

U muškoj konkurenciji pehare su odnijeli:

1.       SRK „Bosna 1“ Zenica

2.       SRK „Bosna 2“ Zenica

3.       RK „Dabar“ Donji Vakuf

A u ženskoj:

1.       SRK „Bosna“ Zenica

2.       RK „Kanjon“ Banja Luka

3.       RK „Eko Viking“ Visoko

Muška ekipa Eko Vikinga je u ukupnom poretku zauzela peto mjesto. Nakon dodjele priznanja i zahvalnica upriličeno je druženje svih učesnika ispred prostorija Kluba.

Slijedeće takmičenje zakazano je 14.05.2011.godine u Ključu.