Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sve spremno za dodjelu priznanja

Sati nas dijele od svečanog dijela i krune akcije koju smo pokrenuli prije tri mjeseca pod nazivom “Visoko.co.ba bira najbolje u 2010”. Gradsko kino Visoko je potpuno preuređeno i prilagođeno održavanju naše manifestacije. Komisija za izbor najboljih sinoć je i konačno potvrdila dobitnike priznanja, sve one koji su u prošloj godina na poseban i specifičan način promovisali Visoko, odnosno trajne vrijednosti Visokog koje ovo područje čine poznatim i daleko van geografskih granica općine. Sinoć smo kao organizatori cijelog projekta saznali 9 kategorija koje će dobiti priznanje u obliku posebno izrađene Povelje Kulina Bana, odnosno jedno priznanje u obliku grba Kotromanića koji je i naš službeni logo.

Došlo je vrijeme i da otkrijemo pravila izbora najboljih, suprotno zlobnoj manjini koja ne voli Visoko i koja je ovu Manifestaciju pokušala dovesti u red nižerazrednih sijela u nekadašnjim domovima kulture, vjerovatno opterećena kompleksima svih boja i dezena. Naš Organizacioni odbor od samog početka imao je jednu jedinu ideju vodilju, a to je promocija Visokog i svega Visočkog. Odlučili smo obilježiti i nagraditi one dobre stvari koje nas čine boljim, prepoznatljivijim i poznatim. Nismo uzeli sebi za pravo da sami biramo i nosimo breme ničim izazvanih pojedinaca koji misle da su dovoljno “narasli” da uz jednu anketu i anketne listiće tek tako dijelimo priznanja i pravimo se važnijim nego što u stvarnosti jesmo. Jednostavno smo od ankete na kojoj je glasalo cca. 8.000 naših posjetilaca načinili putokaz kako doći do što jasnije slike šta su to zaista prave visočke vrijednosti. Nakon toga od pomenute ankete i smjernica koje nam je ona dala sačinili smo posebnu Komisiju za izbor najboljih. Komisija je sastavljena od pojedinaca koji su pobijedili u svojim kategorijama, a onda smo pred Komisiju na osnovu ankete također iznijeli prijedloge o tome šta su to stvarne vrijednosti Visokog. Ponudili smo širi spisak od 15 prijedloga da bi Komisija sinoć napravila najuži krug i jednoglasno se složila da prizanja ove godine treba da primi ukupno deset kategorija ( devet Povelja i jedan grb Kotromanica).

O imenima Komisije i mnoštvu drugih detalja za ovaj put nećemo ništa pisati, ali puno opširnije o svemu imat ćete priliku čitati već sutra uz mnoštvo fotografija sa same Manifestacije Izbora najboljih i dešavanja sa svečanosti.

Gala večer prate i dva događaja u toku dana, prvo u 11:00 sati u Zavičajnom muzeju izložba pod nazivom “Korijeni Bosne” autorica prof. Habibe Efendira – Čehić i prof. Aiše Agic – Barut. Nakon toga u 15:00 sati u MSŠ “Hazim Šabanović” predavanje prof.dr. Envera Imamovića pod nazivom “Korijeni Visokog”.

Sponzori projekta:

Generalni pokrovitelj manifestacije je općinski načelnik Munib Alibegović.

Zlatni sponzori su: Drvna industrija SECOM, IM Vimar, IM Semić, Deep Reklame

Sponzori: JKP Visočica, IGM, Rampart, PREVENT, EKO Sirovina, R produkt, D&U, Moja banka, Kovo Commerce, PUPA kozmetika, Alim, JKP Gradska groblja, KTK, Hypo Alpe Adria Banka, UniCredit Bank, Kokos eksport-import d.o.o, Visokogas d.o.o, ATLAS – D d.o.o, VGT Osiguranje, Automatic Servis i Vinex d.o.o, Enem – Vrtni centar, Biofit SODR, AC Berlijeta, Albex group d.o.o, Nerzz Bešlagić, Slobodna zona Visoko, Interex, Mušinbegović d.o.o, Mega Em, JP Veterinarska stanica, Vispak.

Službeno piće manifestacije: Biofit SODR

Medijski sponzori: RTV Visoko, CATV Vi – Net.

Prijatelji projekta: Zavičajni muzej Visoko, MSŠ Hazim Šabanović Visoko.

Partner u projektu: Emisija 1/1 RTV Visoko.