Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Hancock, Davidovits, Dunn i Osmanagić – zajednički rad vodećih svjetskih istraživača piramida

altU njemačkim gradovima Frankfurtu i Minhenu, u odličnoj organizaciji firme World Wide Search, 18. i 20. februara održane su konferencije “Istraživači koji su zauvijek promijenili svijet piramida”. Predavači su bili Graham Hancock iz Velike Britanije, dr. Joseph Davidovits iz Francuske, Chris Dunn iz SAD-a i dr. Semir Osmanagić iz Bosne i Hercegovine. Svaki od njih je ostavio pečat koji će zauvijek promijeniti pogled na svijet prošlosti u kome su dominirale piramide kao najkompleksnije građevine.

Graham Hancock je najpopularniji i najprodavaniji svjetski autor u oblasti drevnih civilizacija. Arheoastronomski aspekt gradnje egipatskih piramida, podvodni gradovi u Pacifiku, Atlantiku i Indijskom okeanu su samo dio njegovih istraživanja koji su historiju razvijenih civilizacija pomjerili u doba prije kraja zadnjeg Ledenog doba.

Dr. Joseph Davidovits je eksperimentalnim putem dokazao da su generacije egiptologa bile u krivu dokazavši da su blokovi piramida na platou Gize građeni od lijevanog materijala. Chris Dunn je inžinjerskom analizom Keopsove piramide dokazao da je nesumnjivo riječ o energetskoj mašini, a da su graditelji kolosalnih statua u Egiptu imali pristup mašinskoj i laserski preciznoj tehnologiji.

Dr. Semir Osmanagić je otkrićem bosanskih piramida unio novu dinamiku u istraživanje fenomena piramida u svijetu, a analizama piramida na Mauricijusu, Kanarima, Kini, Hondurasu, Peruu, Guatemali i drugim zemljama nametnuo se kao jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za ovu oblast.

Postignut je načelni dogovor za održavanje ovih iznimno važnih konferencija u drugim gradovima Evrope na kojima će biti predstavljene knjige: “Giza Power Plant” (Chris Dunn), “Pyramids around the World” (Semir Osmanagić), “Why the Pharaox’s Built the Pyramids with Fake Stones” (Joseph Davidovits) i “Haven’s Mirror” (Graham Hancock).

Također, predstoje posjete Bosanskoj dolini piramida u Visokom tri svjetska stručnjaka i to:

–          Chris Dunn, 21-24. februar 2011.

–          Dr. Joseph Davidovits, 24-26. mart 2011.

–          Graham Hancock, 20-24. juni 2011.