Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Nebeskoplava Noć” u organizaciji Zanatlija 05.02. u PC “Vizija”

altU organizaciji FK “Zanatlija” idući mjesec bit će održana “Nebeskoplava Noć” po uzoru na nekadašnje, prijeratne organizacije sličnog karaktera koje su svojevrsno druženje nogometaša, Uprave, prijatelja, sponzora, starih igrača i navijača ovog popularnog visočkog kluba.

“Naša želja je da kroz razne akcije okupljamo ljude u Visokom da se druže i razgovaraju. Samo na taj način ovaj grad može krenuti sa mrtve tačke na kojoj se trenutno nalazi. Kroz naše utakmice, treninge na stadionu, odlaske dva puta u Zagreb u goste Dinamu, odlaskom sa reprezentacijom u Tiranu imali smo samo jedan cilj, a to je okupljanje Visočana sa krajnjom ambicijom da se družimo. Mislim da smo u tome i uspjeli. Podatak da su sve ulaznice za ‘Nebeskoplavu Noć’ prodate u samo tri dana, jasno pokazuje da su ljudi to prepoznali i da žele biti dio te naše priče. U PC ‘Vizija’ ponovo ćemo okupiti sve vrijedno pažnje iz Visokog, počevši od sportista, privrednika pa do društvenih radnika. Posebno želim istaknuti da iz Sarajeva dolazi ‘reprezentacija’ novinarskih imena na čelu sa Sinanom Sinanovićem. Mislim da je ovo pun pogodak, sve smo lijepo zamislili i razradili, dodatani podstrek nam je dao podatak da su se privredni subjekti bukvalno ‘otimali’ za ulaznice. Pozvali smo najutjecajnije ljude u Visokom, a sve smo protkali plavom bojom našeg kluba. Priredili smo i jedan kraći program u sklopu kojeg ćemo se sjetiti legendi Zanatlija kojima ćemo uručiti i određena priznanja” – istakao je predsjednik FK “Zanatlija” Muhamed Hamo Husić.

Odmah nakon “Nebeskoplave Noći” Zanatlije ulaze u nova dva projekta. Prvi je vezan za zvaničnu posjetu Fenerbahceu u Istanbulu kada će predstavnici Zanatlija posjetiti prostorije kluba i prisustvovati domaćoj utakmici redovnog turskog kola. Posjeta je predviđena u terminu od 24 – 27.02, a domaćin Visočanima će biti bivši savjetnik turske premijerke Tansu Čiler. Odmah po povratku u BiH Zanatlije planiraju posjetu Beogradu, tačnije FK “Crvena Zvezda”, što je također već ranije dogovoreno. Vjerovatno će se u Beograd ići na već provjerenom principu, onako kako je to urađeno kod posjeta Dinamu iz Zagreba.