Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“FIMA banka” je postala “MOJA BANKA”, direktor visočke poslovnice Emir Bijedić

altMoja banka” je novo ime za nekadašnju FIMA banku”. Sa promjenama u vlasničkoj strukturi banke osiguran je svježi kapital, ali i nove ideje za unapređenje poslovanja. Uprava banke je izradila ambicioznu strategiju poslovanja koja se bazira na stvaranju novih vrijednosti kroz kvalitetne usluge usmjerene ka zadovoljavanju potreba svakog pojedinačnog klijenta.
“Naša vizija je biti najbolja domaća privatna komercijalna banka koja istinski razumije potrebe svojih klijenata. Želimo ponuditi klijentima sigurnost poslovanja, sa stalnom orijentacijom ka stvaranju novih vrijednosti. Želimo biti partneri sa našim klijetnima izgrađujući međusobno povjerenje kroz dostupnost profesionalnih usluga”, rekao je direktor Edin Muftić na današnjoj pres-konferenciji.

On je istakao da je ovo vrijeme kreiranja novih vrijednosti te da stvarajući jaku domaću banku pokazuju mogućnosti sinergije domaćih potencijala i kapaciteta. Muftić je dodao da banka razvijajući novi uslužni model želi biti siguran partner za razvoj bh. privrede i transparentnosti u poslovanju sa stanovništvom.

Banka je promijenila ime i logo. Novi logo oslikava veće ambicije i veće ciljeve banke. Novi logo prikazuje banku kao modernu i sposobnu kompaniju  koja je u stalnom napredovanju.

“Svojim jedinstvenim oblikom strijele, kao simbola smjera i ambicioznosti, logo precizno i snažno pokazuje usmjerenost banke ka zadovoljavanju potreba svakog pojedinačnog klijenta“, istakao je dizajner Goran Marković, tvorac loga.

“Logo banke prenosi energiju već na prvom sastanku kroz rukovanje. On predstavlja jasan i čvrst stisak uz tri pokreta ruke. Upravo je stisak ruke simbol mira i veoma značajan dio međuljudskih odnosa”, dodao je Marković.
“Banka je osnovana krajem 2006. godine i najmlađa je banka na tržištu FBiH. Dva puta je osvajala priznanje Zlatni BAM za najveći rast depozita u 2007. i 2008. Posluje na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine, a svoje usluge pruža putem mreže od 14 poslovnica i zapošljava 143 osobe. Najveći pojedinačni vlasnik banke je ASA Finance d.d. sa 45,55 posto, ali zajedno sa ostalim dioničarima članovima grupacije imaju preko 51 posto udjela. Ostali domaći investitori imaju 10,4 posto, a inostrani 38,6 posto vlasništva”, rečeno je na konferenciji za novinare.
“Moja banka” će sigurno imati veoma važnu ulogu u Visokom, obzirom na poslovanje Preventa i veliki broj Preventovih radnika koji će primati platu preko ove banke. “Moja banka” u Visokom počinje sa radom zvanično od sutra, iako je pod imenom “FIMA Banka” već bila prisutna u Visokom, o čemu smo ranije pisali. Direktor visočke poslovnice/filijale “Moja banka” je Visočanin Emir Bjedić, a banka se nalazi na adresi Branilaca bb, tel: + 387 32 732 790.