Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

RK”Bosna-Prevent”: Ostvarili “samo” 46.700KM, igračima dužni 50.000KM, ali se ne predaju!

altStrpljivo smo čekali i na kraju dočekali. Održana je konačno press konferencija u prostorijama RK”Bosna-Prevent”, a tema je naravno bila protekla polusezona u kojoj smo prošli put od euforije do razočarenja. Neke važne i uglavnom loše stvari su se dešavale u intervalima kada je ovaj klub u pitanju, ali smo tek danas dobili zvanično obraćanje predsjednice kluba Edine Hasečić, “pojačane” sa potpredsjednikom Emirom Fejzovićem, te članovima Uprave Mahirom Kalotom i Dragom Dilberom. Izlaganje predsjednice je bilo prilično dugo. što i ne čudi jer se dosta toga “nagomilalo”, a reakcije nije bilo. Ovom prilikom ćemo prenijeti ono što smatramo važnim:

Upravni odbor nije zadovoljan proteklom polusezonom ni po pitanju igračkog, ni po pitanju finansijskog dijela. Za trenutno loše stanje u kojem se klub nalazi, svi snosimo krivicu, ali ja kao predsjednica preuzimam na sebe najveću odgovornost. Od svega onoga što smo zacrtali na početku sezone, vrlo malo smo uspjeli ostvariti, što uostalom stanje na tabeli najbolje oslikava. Što se finansijskog dijela tiče, od nekih 140.000 KM koje smo po planu trebali ostvariti za polusezonu, ostvarili smo cca 46.700 KM, što je otprilike tek trećina potrebnih sredstava. Naša dugovanja prema igračima i stručnom štabu u ovom trenutku su negdje oko 50.000 KM i to je naravno u toku sezone utjecalo i na loše partije na pojedinim utakmicama, iako to ne daje potpuno opravdanje treneru i igračima za loše igre i plasman. Ima tu i pozitivnih stvari, kao što je rad sa mlađim selekcijama koji smo pokrenuli može se reći “sa mrtve tačke” i taj rad ćemo nastaviti i još poboljšati u narednom periodu. Iz svega ovoga proizilazi logično pitanje o našem eventualnom stavljanju mandata na raspolaganje, ali mi smo odlučili da ostanemo i učinimo sve da ovu finansijsku dubiozu saniramo, pa da tek onda vidimo reakciju javnosti, jer ponavljam, ne bježimo od odgovornosti, samo želimo popraviti trenutno loše stanje i na tome već intenzivno radimo, a onda na sljedećoj Skupštini kluba podnijeti izvještaj i razmotriti sve opcije, rekla je između ostalog predsjednica RK”Bosna-Prevent” Edina Hasečić.

Naš zaključak je da su čelni ljudi Bosne-Prevent, ako ništa drugo, onda bar svjesni situacije, svjesni onoga što su obećavali i što su napravili. Preuzeli su odgovornost i to je dobro, kao i činjenica da ne žele klub ostaviti u dugovima, pa “podviti rep” i otići, nego žele popraviti štetu. Ono čega se mi pribojavamo je mogućnost produbljivanja dubioze, iako nas uvjeravaju da imaju rješenja i da se to neće dogoditi. Zato nam samo ostaje da čekamo i nadamo se da su ljetos bili samo “nesvjesno nerealni” i da im se zato dogodilo ovo što imamo trenutno, a da su sada naučili lekciju i da će već na sljedećem obraćanju javnosti (koje valjda nećemo opet čekati mjesecima) imati šta za reći i to u pozitivnom smislu.