Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ASA donira modernu opremu KCUS: Lijep gest, ali bilo bi lijepo da se nešto slično desi i u gradu “neugodnih mirisa”

altPrije dva dana zamolila me mama jednog mog prijatelja da joj učinim uslugu i odem u Dom zdravlja u Visokom i dovezem medicinskog radnika – laboranta kako bi uradio nalaze čovjeku koji nije u situaciji da ustane iz kreveta. Uradim ja kako mi je rečeno, dođem u naš Dom zdravlja, tamo moj drug laborant Hamdija, objasnim o čemu se radi, kaže on, hajde ti vozi mi ćemo za tobom. Reko nema potrebe, sa mnom ćemo pa ću te ja i vratiti? A Hamdija veli, imamo mi još par posjeta, samo ti vozi i pokaži nam gdje je kuća. Uvod ovog teksta je malo začuđujući, ali zaplet počinje tek sad. Sjedem u auto, gledam u retrovizor, čekam da se pojavi službeno vozilo … napolju je u tom trenutku pravo zima, ne pomaže ni grijanje u autu, kad u obrisima ogledala pojavljuje se bijeli automobil sa crvenim oznakama Doma zdravlja Visoko. To je automobil koji je bio atrakcija u vrijeme dok su Tafa i Kroki igrali za kadete FK Bosna, a njih dvojica već odavno fudbal igraju samo u kladionicama.

Danas na email dobijem poziv za jednu press konferenciju na kojoj će novinarima biti saopšteno kako ASA grupacija donira vozilo Volkswagen Caddy i kompjutersku opremu Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Novo vozilo i moderna IT oprema su namjenjeni Klinici za ginekologiju i akušerstvo te Pedijatrijskoj klinici. Ukupna vrijednost ove donacije je preko 40.000 KM. Svečana primopredaja, kojoj će prisustvovati najviši rukovodioci ASA grupacije i KCUS, desit će se u 11:00 sati ispred klinike Jezero, Patriotske lige 81, Sarajevo.

Ovo je jako fin gest vrijedan svake hvale, ali ako znamo da je srce ASA-e visočki Prevent i ako znamo da “neugodni mirisi” (čitaj smrad) koji dolaze iz kruga Preventa život u Visokom na momente čine nepodnošljivim, možda ne bi bilo loše da i visočki laboranti koji obilaze na kućnim adresama visočke bolesnike nekada budu dio marketinške strategije ASA Grupacije pa starog stojadina zamijene nekim novim autom koji bi bio doniran u prisustvu najviših rukovodilaca Preventa i ASA-e te visočkih medija koji bi prenijeli informaciju o društvenoj odgovornosti firme koja zapošljava najviše ljudi u Visokom.

Od momenta svog osnivanja, 1995. godine, ASA grupacija je primjer uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini. Jedan od strateških ciljeva poslovanja ASA grupacije je društveno odgovorno poslovanje s ciljem unapređenja cjelokupnog bh.društva. Članice Grupacije izdvajaju značajna sredstva za podršku humanitarnim projektima te sportskim i kulturnim aktivnostima.

Ljubazno pozivamo medije da poprate ovaj događaj.

Posted in BiH