Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Akademski kipar Alen Džindo specijalno za Vahu Halilhodžića uradio karikaturu prijateljstva Dinama i Zanatlija

altDatum odlaska velike ekspedicije iz Visokog u Zagreb na utakmicu Dinamo – PAOK je sve bliži, tim povodom Uprava FK Zanatlija užurbano radi i na organizaciji i posljednjih detalja kako bi Visoko u Zagrebu bilo dostojanstveno predstavljeno. Zanatlije su 1.05.2010.godine, kada su prvi put bili gosti Dinama na poziv Amre Peternel u utakmici protiv Hajduka na Maksimiru, prijateljima iz Zagreba, posebno Zdravku Mamiću predočili bogatu bosansku i visočku gastronomsku ponudu. Ovoga puta generalni sekretar kluba Dženan Paolo Tahmaz se odlučio za varijantu u kojoj će Visoko pokazati da nije poznato samo po Vitexovim dekama, jaknama iz KTK, suhom mesu …

-” Visoko je Kraljevski grad, mi se u skladu s tim trebamo i ponašati. Ovih zadnjih 15 postratnih godina na sceni su ljudi koji ne misle dobro ovom gradu, čak ga i mrze. Zanatlije su suprotno tome, osim što smo fudbalski klub trudimo se Visoko prikazati i u jednom drugom svjetlu suprotno od onoga kako nas sad vide Sarajevo, Zenica, Mostar, Banja Luka, Tuzla, Zagreb, Beograd … Mi smo 800 godina bili prijestolnica Bosne, naša je dužnost Visoko kroz razne načine i djela predstavljati van sadašnjih granica opštine. Najbolji primjer visočkog marketinga je naša bivša sugrađanka koja sad živi i radi u Zagrebu, tačnije u marketingu Dinama, Amra Peternel, zahvaljujući kojoj i Zanatlije imaju odličnu relaciju sa Dinamom. Kada smo u maju išli na utakmicu Dinamo – Hajduk prijatelje iz Maksimira smo počastili visočkim brendom poznatim širom svijeta zvanim suho meso. Ovoga puta želimo Visoko pokazati u jednom drugom svjetlu kroz rad akademskog kipara Džinde Alena, koji je i sam u kasnim osamdesetim nosio dres Zanatlija. altAlen se odlučio da naslika karikaturu našeg stručnjaka Vahida Halilhodžića uz grbove Dinama i Zanatlija. Morali smo posebno ići i u Udruženje likovnih umjetnika da uzmemo ovjeren certifikat na osnovu kojeg legalno sliku možemo prenijeti preko granice. Dva puna autobusa i 100 Visočana koji idu organizovano u Zagreb na utakmicu Dinamo – PAOK nam je dovoljan podstrek za daljnje aktivnosti uz naše učešće u Opštinskoj ligi Visoko – istakao je uvijek raspoloženi i elokventni Dženan Paolo Tahmaz, generalni sekretar kluba koji je za ovo putovanje odabrao modro plavi Armani Jeans uz bijelu košulju, Luj Viton torbu i DG šal bijele boje koji asocira na Čiru Blaževića nekadašnjeg trenera Dinama iz vremena osvajanja prvenstva Jugoslavije.

Ekipi FK Zanatlija u ime OV Visoko zahvalio se i vijećnik Ajhan Akova, koji je samo kratko prokomentarisao da je ovo što Zanatlije rade na promociji grada mali korak za njih, a veliki za Visoko. Nakon toga, Akova je pristao na slikanje sa Dženanom Paolom Tahmazom i Alenom Džindom za potrebe našeg sajta.