Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sport Centar: Faruk Kulović, mogući spasilac Rođenih

altNakon što je juče u popodnevnim satima obznanjeno da na trenersko mjesto u Veležu po drugi put dolazi Milorad Mitrović, samo par sati kasnije pojavile su se nove informacije koje su kazale suprotno. Navodno se Mitrović u međuvremenu predomislio te zatražio više novca nego li je prvobitno zahtijevao. Zbog toga se stvar dodatno zakomplikovala i upitno je da li će Mitrović zaista doći na užarenu klupu. Iz Veleža su najavili nastavak pregovora, samo je upitno koliko je to u ovom momentu realno.

S druge strane u Mostaru se špekuliše da je novi kandidat za Veležovog spasioca Faruk Kulović, bivši trener Bosne iz Visokog koji je u posljednje vrijeme sa dosta uspjeha radio na Bliskom Istoku.

Kulović je u svojoj karijeri radio u juniorskoj reprezentaciji bivše Jugoslavije, te juniorskoj reprezentacije Bosne I Hercegovine. Kasnije je vodio Bosnu iz Visokog, Travnik, Al Ittihad, Al Shebb, te reprezentaciju Kuvajta u periodu od 2007. do 2008.godine.

Sa Bosnom iz Visokog je osvojio naš Kup i prvenstvo, a kasnije je bio prvak Kuvajta, osvajač Kupa te zemlje te dva puta igrao u Azijskoj Ligi prvaka.