Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ekipa www.visoko.co.ba u posjeti kod Željka Samardžića, Miroslava Ilića i našoj ambasadi u Beogradu

altDvodnevni boravak u Beogradu ekipa našeg sajta iskoristila je i za kraću posjetu BH ambasadi u Srbiji. Boriša Arnaut, bosanskohercegovački ambasador primio je tročlanu delegaciju čiji domaćim u Beogradu je bio popularni Mostarac, Željko Samardžić. Naša ekipa je putovala u Beograd sa Farukom Drinom, a razlozi posjete su bili potpisivanje Ugovora između Faruka Drine i Miroslava Ilića za veliki solistički koncert u Sarajevu koji je planiran za 19.02. iduće godine, zatim preslušavanje najnovijeg materijala Željka Samardžića za koji s pravom možemo reći da je najbolje što ćete imati priliku poslušati od ovog pjevača do sada i na kraju kao treći razlog posjete glavnom gradu Srbije je obilazak naše ambasade gdje smo saznali vrijednu i korisnu informaciju za sve građane BiH, da u slučaju saobraćajnog prekršaja u ovoj zemlji automatski završavate u zatvoru ukoliko ste vozili 50km/h više od dozvoljene brzine. Također korisno je znati da se odnedavno u ovoj zemlji primjenjuje zakon o zabranji pušenje, tako da je u javnim objektima, čak i u kafićima zabranjeno pušenje.

Zajedno sa Farukom Drinom prisustvovali smo rasprodatom tradicionalnom rođendanskom solističkom koncertu Miroslava Ilića u Sava Centru kojim je ovaj poznati folk pjevač proslavio svoj 60-ti rođendan i 40 godina estradnog rada. Tom prilikom upoznali smo se i sa njegovim simpatičnim ocem Živojinom, koji nam je rekao da je Miroslav učio pjevati na pjesmama Safeta Isovića i Zaima Imamovića, a interesantno je da smo upoznali i Miroslavovog zeta Dragana Šutanovca inače ministra odbrane Srbije u vladi Borisa Tadića predsjednika Srbije koji je i vjenčani kum bračnom paru Šutanovac.

altMiroslav Ilić će nakon dugo godina imati svoj solistički koncert u Sarajevu iduće godine 19.februara, a ako se ostvari samo dio onoga čemu smo svjedočili u pregovorima onda će to zaista biti istinski spektakl za sve one koji vole muziku “Slavuja iz Mrčajevaca”.