Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rusmir Hrvić novi direktor Vispaka

altNa juče održanoj redovnoj sjednici Nadzornog odbora kompanije Vispak Visoko donijeta je odluka o imenovanju Rusmira Hrvića za novog direktora kompanije. Dosadašnji direktor Džemal Čabaravdić je podnio zahtjev za penzionisanje te u skladu s tim razriješen obavljanja dužnosti generalnog direktora Vispaka. Nadzorni odbor je izrazio zahvalnost dosadašnjem direktoru Čabaravdiću na zalaganju da sačuva proizvodnju i poziciju Vispaka na tržištu.

“Vjerujem da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazao Nadzorni odbor Vispaka imenujući me za direktora i planiram da nakon analize stanja u Vispaku napravim poslovni plan koji će vratiti Vispak među tržišne lidere. Iskustva u prozvodnji i distribuciji stečena radom u kompaniji AS Jelah će mi mogućiti da unaprijedim poslovanje Vispaka i poboljšamo plasman proizvoda na domaćem ali i na inostranom tržištu. Vispakovi brendovi poput Zlatne džezve, Esspresso kafe, Stampi krema i drugih u koje ćemo uložiti dodatna sredstva u razvoj brendova su garant za tržišni uspjeh na osnovu čega očekujemo i povećanje obima proizvodnje i prodaje a samim tim i otvaranja novih proizvodnih radnih mjesta”, istakao je Rusmir Hrvić, novi direktor Vispak Visoko.

Naši ciljevi su da u narednih 5 do 7 godina postanemo jedan od pet najvećih proizvođača konditorskih proizvoda u Jugoistočnoj Evropi, povećanje fizičkog obima postojećeg proizvodnog programa kao i proširenje proizvodnih kapaciteta u proizvodnji, očuvanje i poboljšavanje odnosa u distribucijskim mrežama, ali svakako i zapošljavanje stručnih ikompetentnih mladih kadrova, jačanjem prodajne  mreže i marketing funkcije. Planiramo se ozbiljnije posvetiti i promociji i marketingu, naravno uz konkurentne cijene i održavanje kvaliteta proizvoda za naše postojeće i buduće kupce, dodaje Hrvić.

Nakon vanredne Skupštine dioničara kompanije Vispak Visoko,održane 27.novembra ove godine, kompanija AS iz Jelaha postala je najveći dioničar kompanije Vispak Visoko dd čime je ojačana dugogodišnja uspješna poslovna suradnja  sa Vispakom.             Na sjednici je izabran novi Nadzorni odbor kojim predsjedava Semir Sejdinović.

Biografija

Rusmir Hrvić je rođen 1973. godine u Tešnju. Srednju školu je završio u Doboju a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. U kompaniji AS Jelah radio od 1995.godine a nakon diplomiranja je imenovan za zamjenika direktora u preduzeća AS Jelah.

Trenutno pohađa Postdiplomski studiju na Ekonomskom fakultetu na temu Preduzetništvo.

Lična karta preduzeća AS Jelah

Privredno društvo AS d.o.o. je osnovano 1995. godine. U početku, osnovna djelatnost društva bila je trgovina na veliko i malo robama široke potrošnje, i naš prodajni asortiman u tom smislu danas obuhvata preko 5.000 artikala. Sjedište društva se nalazi u Jelahu, u savremenom poslovnom objektu površine 10.000 m2. AS d.o.o. djeluje u trgovačkom i proizvodnom sektoru. Trgovački profitni centar se dijeli na trgovinu na veliko i trgovinu na malo i ima svoje prodajne centre u Jelahu, Cazinu, Maglaju, Zavidovićima, Sarajevu i Mostaru. Danas iz tih centara snabdijevamo preko 2.000 kupaca širom BiH. Društvo je veoma uspješno izvelo svoje prve korake na ovom tržišnom segmentu, tj. odlično provelo svoju misiju u sektoru trgovine. Tako, iako relativno mlada kompanija, AS d.o.o. je postao jedan od vodećih trgovačkih preduzeća u BiH, sa godišnjim prometom od preko 76.000.000 KM.