Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

MUP ZDK: Rezultati akcije “zimska oprema”

altPolicijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim aktivnostima, u dane 04.12. i 05.12.2010. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme na vozilima.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilniku o saobraćaju u zimskim uvjetima, kao i u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, te otkrivanja izvršilaca krivičnih djela.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 975 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je zbog utvrđenih prekršaja izdato 316 prekršajnih naloga, od čega 119 prekršajnih naloga po navedenoj akciji. Prilikom realizacije ovih aktivnosti legitimisano je 105 lica, izvršen je pregled 62 lica i 196 vozila, te izvršene provjere za 21 lice i 34 vozila.