Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Potvrđen kvalitet usluge Općini Visoko

altISO standard kvaliteta usluge  koju pruža građanima, potvrđen je Općini Visoko  prilikom redovnog godišnjeg audita od strane predstavnika  certifikacijske kuće Biro Veritas. Izražavajući zadovoljstvo rezultatima audita, ovu je informaciju noivinarima lokalnih medija potvrdio  načelnik općine Visoko Munib Alibegović koji je sa svojim pomoćnicima  i predstavnikom certifikacijske kuće Nijazom Alispahićem održao kraći sastanak.

„Moj zadatak je bio da u dva dana ocijenim da li se sistem upravljanja kvalitetom i svi poslovni procesi obavljajuu skladu sa zahtjevima međunarodnog standarda ISO 9001 iz 2008.g. Nalaz je takav da nema neusklađenosti  vezano za obavljanje poslovnih procesa i u određenim dijelovima izvještaja koji ću podnijeti sadržane su pohvale za određene službe i poslovne procese uz konstataciju da nema odstupanja  od zahtjeva međunarodnog standarda“ – istakao je između ostalog Alispahić.

Kao posebno pozitivan pomak naglašeno je uvođenje noviteta u  segmentu turizma u Službi za društvene djelatnosti odnosno odsjeku za  boračko – invalidsku zaštitu, kojim bi se zbog smanjenja aktivnosti ovog odsjeka ,a u skladu sa realnim potrebama i mogućnostima mogla početi razvijati turistička djelatnost.