Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Marko Brecelj u Visokom

altLegendarni slovenački kantautor Marko Brecelj, voditelj kultnog koparskog kluba MKSC, krajem ovog mjeseca kreće u prijateljsku ofanzivu na gradove Bosne i Hercegovine. Centralni dio događaja održati će se u okviru projekta “Subdokumenta” u Skenderiji, a u toku svoje turneje posjetit će i Visoko.

Marko Brecelj organizira Multimedijalno slavlje – Prijateljska ofanziva ‘67 AVNOJ’, akciju u sklopu koje će na videu prikazati dostignuća ‘Mekog terorizma i nastupiti sa svojim kantautorskim programom. Za prisutne će prirediti i prigodni kulturno-kulinarski program, pa će ih počastiti vinom, sirom i maslinama.

Legendarni umjetnik u prijateljsku ofanzivu na BiH kreće iz Banje Luke, gdje će se predstaviti u petak, 26. novembra. Program se dan kasnije, 27. novembra, nastavlja u Visokom, a u nedjelju, 28. novembra, u Sutjesci gdje će Brecelj pročitati imena i prezimena boraca.

U svoj rodni grad, Sarajevo, Brecelj stiže u ponedjeljak, 29. novembra, gdje će upriličiti specijalni program u čast Federalnog udruženja boraca BiH. Tu će u okviru projekata “Subdokumenta” izložiti sarajevskoj javnosti svoje video radove, uz prigodni gastro-kulturni program. Prijetaljska ofanziva završava u Splitu u Hrvatskoj 30. novembra.

“Rabljeni kantautor” Marko Brecelj u Visokom nastupa u “Cult clubu” od 21:00 sati.