Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U akciji „Vaš glas za ljepše porodilište“ pobijedilo porodilište u Zenici i dobilo 80.000KM

altPredstavnici kompanije Unilever objavili su danas na pres-konferenciji  u Kantonalnoj bolnici Zenica da je porođajno odjeljenje ove bolnice dobilo najviše glasova u akciji „Vaš glas za ljepše porodilište“. Akcija je pokrenuta u maju 2010. sa željom da se odabere jedno od 19 bh. porodilišta kojem će Domestos, vodeća robna marka u segmentu sredstava za higijenu doma, donirati 80.000 KM za adaptaciju potrebnih kapaciteta. 

Prema broju registriranih glasova, za porođajno odjeljenje Kantonalne bolnice Zenica do 31.10.2010. pristigao je najveći broj glasova – čak 39,3 posto od ukupnog broja pristiglih glasova. 

„Pokušat ćemo da sredstva usmjerimo na najbolji mogući način da bismo osigurali humaniji smještaj porodilja i novorođenčadi. Planiramo izvršiti saniranje sanitarnih čvorova, zamjenu prozora, krečenje i farbanje bolesničkih soba, nabavku novih dušeka. Kako su najveće zasluge za dobijanje ove donacije na građankama Zenice, odnosno Zeničko-dobojskog kantona, posebnu zahvalu upućujem njima. One su zaslužne što će buduće porodilje uskoro  imati daleko bolje uvjete smještaja“, izjavio je prim.dr. Alija Strika, direktor Kantonalne bolnice Zenica. 

Dr. Abdulah Granić, načelnik Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica rekao je da će buduće porodilje imati veliku korist od ove donacije. Predviđeni rok za završetak adaptacije porođajnog odjeljenja Kantonalne bolnice Zenica je kraj 2010. godine.