Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Namiku Čolakoviću iz Visokog 1.500KM za odbranu doktorske disertacije, Mustafi Hadžaliću 1.000KM za odbranu magistarskog rada

Iz oblasti obrazovanja, Vlada Ze-do kantona danas je dala saglasnost na imenovanje Muje Zvekića za direktora Tehničke škole u Zenici, te odobrila po 1.500 KM za odbranu doktorske disertacije: Izetu Pehliću iz Zenice i Namiku Čolakoviću iz Visokog dok je Mustafi Hadžaliću iz Visokog,  Behaiji Husika iz Kaknja,  Ameli Avdić, Aidi Rizvanović, Emiru Kajmakoviću i Dragani Agić, svi iz Zenice odobreno po 1.000 KM za odbranu magistarskog rada. Bosanskom narodnom pozorištu Zenica za predstavu „Arapska noć“ odobreno je 1.000 KM, dok je MZ Kološići iz Visoko za snimanje domaćeg igranog filma „Priča iz Monjara“ odobreno 600 KM. Pored toga, Nermani Šehić iz Zenice odobreno je 500 KM za obavljeno usavršavanje u Hrvatskoj, u oblasti gudačkih instrumenata, dok je Amiru Pucaru iz Zenice dodijeljena nagrada u iznosu od 1.000 KM za rezultate postignute u toku školovanja na muzičkoj akademiji.

Na kraju, donesena je Odluka kojom se odobrava 100.000 KM Kantonalnoj bolnici Zenica za nabavku savremenog ultrazvuka sa neophodnom opremom za interventnu dijagnostiku (biopsija dojke).

Press služba ZDK