Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zašto “Zanatlije” traže rekonstrukciju stadiona Luke

altUpravni odbor FK Zanatlija već nekoliko mjeseci intezivno radi na poboljšanju uvjeta za održavanje sportskih aktivnosti na cjelokupnom terenu stadiona “Luke” kojim gazduje Opština Visoko. Tim povodom u više navrata organizirali su čišćenje kompletnoh stadiona, raznorazne popravke zaštitnih ograda, krečenje prostorija, dograđivanje određenih dijelova, postavljanje mreža iza golova itd, itd … Zadnja inicijativa išla je u smjeru da se u saradnji na NK Bosna i Opštinom uđe u možda i najveći poslijeratni projekat postavljanja umjetne trave na pomoćni teren stadiona, što bi svakako doprinjelo afirmaciji sporta i boljim uslovima na osnovu kojih bi teren mogao služitzi i kao izvor finansiranja i “Zanatlijama” i NK Bosna, na način da se iznajmljuje rekreativcima. Prenosimo dijelove pisma koje je Uprava FK Zanatlija poslala na ruke općinskog načelnika Muniba Alibegovića sa namjerom da ih primi na razgovor o ovoj temi.

alt…”Mi FK Zanatlija smo poslali na lokalne medije saopštenje za javnost u kijem smo jasno naveli šta nam je cilj,a  to je prvobitno da se naprave normalni uslovi za rad, prije svega mlađim selekcijama NK Bosna čiji smo svi mi simpatizeri, a nikako suparnici kao što to neki žele prikazati….

alt….”Svi građani Visokog koji su posjetili stadion Luke znaju da je stadion u katastrofalnom stanju te kao takav ne može služiti za sportske aktivnosti kako svih selekcija NK Bosna i FK Zanatlija tako i rekreativaca koji dolaze na stadion….

alt…”Ono što boli sve nas građane Visokog je činjenica da se na stadionu Luke u noćnim satima okupljaju alkoholičari i narkomani koji nam uništavaju klupe, ogradu, prostorije kluba i vozaju se automobilima po samim terenima….

alt…”Kad navodimo primjere i kažemo “naš grad”, ne mislimo samo na čaršiju, nego i na sela, suprotno onome što bi nas neki htjeli dijeliti i svrstavati među neke političke partije. Mi smo samo sportski klub i sportski radnici te kao takvi želimo stvoriti dobar ambijent za sve građane i nadamo se da ćemo zajedno s vama riješiti ovaj problem….

alt…”S ponosom želimo istaći da u našem klubu imamo devet redovnih studenata i četiri profesora, što nas čini posebno sretnim ….. Uz sve navedeno nadamo se da ćete naći vremena da nas primite kako bi ova problematika bila prevaziđena i kako bi naša djeca dobila stadion kakav svaki normalan građanin i grad to zaslužuju …

altaltaltalt