Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Džemil Ugarak: Jedina smo stranka koja je dala visočkog kandidata direktno bez kompezacija u vlast, već smo počeli pripreme za lokalne izbore, želimo SBB načelnika u Visokom!

altOdmah nakon objavljivanja zvaničnih rezultata CIK-a u jednoj neobaveznoj šetnji po Visokom u kafiću vlasnika nedavno aktivnog člana SDA mladeži sreli smo kompletno rukovodstvo OO SBB-a ne čelu sa Džemilom Ugarkom. Nakon kurtoaznog čestitanja zavidnog rezultata i jedinog visočkog uspjeha, direktnog ulaska u Skupštinu ZDK, koji je ostvarila bez kompezacionih listi Meldina Ugarak iz ove stranke, nismo mogli, a da ne zadovoljimo novinarsku znatiželju pa smo pitali predsjednika OO SBB šta kompletno rukovodstvo stranke radi u Caffe-u “Etro”.

“Upravo smo dobili zvaničnu informaciju da je Meldina Ugarak jedina Visočanka koja je ostvarila rezultat nakon općih izbora i da smo jedina stranka sa naše općine koja će dati svog kandidata u vlast bez postizbornog inžinjeringa. Ako se zna da smo nova stranka koja se prvi puta pojavljuje na izborima onda je ovaj rezultat zaista vrijedan pažnje pa smo ga odlučili malo i proslaviti. Uz sve to malo smo i tužni zbog visočke biračke naivnosti i mislim da imamo razlog od svih stranaka u Visokom da najviše žalimo jer je naša kandidatkinja za Federalni Parlament Alina Čabaravdić izgubila mandat za samo 40 glasova i to onih glasova koje su visočani dali njenom protukandidatu iz Kaknja. Ali generalno nismo nezadovoljni. Naš rezultat smatramo odličnim, naš predsjednik Fahrudin Radončić je također ostvario odličan rezultat, na drugom je mjestu u Visokom sa 3877 glasova što je više i od broja glasova koje je dobio Bakir Izetbegović. Sve to nam daje dodatni motiv za predstojeće lokalne izbore i ako hoćete najiskrenije, već smo se počeli pripremati za njih, imamo kadrove za ozbiljnu ulogu u OV Visoko i ne krijemo ambiciju da idemo na to da naša stranka da novog načelnika Visokom. Narodu je dosta ublehaša iz Općine, narod je umoran od starih kadrova koji koče Općinsku administraciju, narod više ne želi načelnikovanje nego načelnika koji može povesti grad naprijed. Smatram da je SBB ta nova svježa krv i zašto da krijemo svoje ambicije, jedan od razloga što ovako javno i sjedimo i družimo se, faktički održavamo sastanke, jeste upravo želja da biračima u Visokom pokažemo svoju bliskost s njima i želja da im ukažemo da ne naprave grešku kao na ovim minulim izborima kada su u Federalnu vlast lično Visočani izabrali sve ljude iz Kaknja, a djelimično su to uradili i za Skupštinu ZDK – rekao nam je nasmijani ambiciozni i veoma raspoloženi Džemil Ugarak predsjednik OO SBB-a.