Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pomozimo teško oboljelom 33-godišnjem Kenanu Kremiću iz Zenice

altPorodica i prijatelji teško oboljelog 33-godišnjeg Kenana Kremića pokrenuli su veliku akciju pomoći za obezbjeđenje sredstava za liječenje. Sredinom septembra Kenanu Kremiću je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu dijagnosticirana « C910 – Akutna limfoblasitčna leukemija (ALL – L2)». On se trenutno nalazi na liječenju na KCU u Sarajevu gdje je podvrgnut primjerenoj kemoterapiji i zračenju, gdje mu je već urađen nalaz koštane srži. Rezultati nalaza  pokazali su neophodnost transplatacije koštane srži u veoma kratkom roku, odnosno do kraja godine, a trenutna terapija ima cilj zaustaviti tok bolesti i dovesti Kenanov organizam u stanje koje će omogućiti operaciju. Operacija se može uraditi samo u inostranstvu i u opciji su operativni zahvat u Njemačkoj ili Beogradu, o čemu će odlučiti liječnički konzilij.

Kenanovi roditelji, kao i svaki drugi, spremni su učiniti sve za svoje dijete, ali nisu u mogućnosti da sami obezbjede  velika novčana sredstva za troškove operacije, pa su njegovi prijatelji priskočili u pomoć da svako u okviru svojih mogućnosti doprinesu da se prikupi odgovarajući iznos sredstva koji će omogućiti da Kenan i dalje živi i ispunjava naš život. U više različitih akcija Zeničani i njihovi prijatelji vjeruju da će prikupiti dovoljno sredstva da se plate troškovi operacije i postoperativnog liječenja Kenana Kremića.

Ukoliko se bilo ko od vas odluči da pristupi grupi onih koji žele pomoći da se spasi jedna mladi život, unaprijed se zahvaljujemo na svakoj vrsti pomoći i podrške.

Svoje uplate možete izvršiti na račun za uplatu sredstava, koji je otvoren u Vakupfkoj banci DD Sarajevo – filijala Zenica. Vaše priloge možete ostvariti i pozivom na humanitarni broj 090 291 054, gdje donitrate 2,00 KM, a pozivi važe sa fiksnih telefona i mobitela BH Telecom-a.

Uplata sredstava u Bosni i Hercegovini vrši se na sljedeći način:

SVRHA UPLATE: Uplata za liječenje Kenana Kremića, partija 1605017110008935

PRIMALAC:     Vakufska banka dd Sarajevo – Filijala Zenica

RAČUN PRIMAOCA: 1604208500013786

Uplata sredstava iz inostranstva vrši se na sljedeći način:

SVRHA UPLATE: Uplata ze liječenje Kenana Kremića

PRIMALAC:     Kremić Besim

Prva zeničke brigade 13a

72000 Zenica

IBAN: BA39 1605017110008741

Vakufska banka dd Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

BIC Code: VAKUBA22

KORESPODENTNA BANKA: COMMERZBANK AG

FRANKFURT, GERMANY

BIC Code: COBADEFF

(Zeda)