Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Cirkus Columbia” od 14. oktobra u kinima u Visokom, Sarajevu i Zenici

altFilm “Cirkus Columbia” reditelja Danisa Tanovića od 14. oktobra moći će vidjeti publika u kinima u Sarajevu, Zenici i Visokom. Sarajevska publika će bh. kandidata za nominaciju za Oscara moći pogledati u kinu Meeting Point i multiplexu Cinema City, u Zenici će se prikazivati u Multiplexu Ekran, dok će visočka publika film bh. oskarovca moći pogledati u Gradskom kinu Visoko, saopćeno je iz agencije “Art servis”.

Nakon svjetske premijere na 16. Sarajevo film festivalu, gdje je i osvojio Nagradu publike, “Cirkus Columbia” je nastavio uspješan festivalski život.

Tanovićev film prikazan je na prestižnom festivalu u Veneciji, gdje je osvojio nagradu “Film budućnosti”. Potom je prikazan na festivalima u Torontu, San Sebastianu i Bejrutu, gdje je naišao na izuzetne reakcije publike, a na Festivalu slovenskog filma u Portorožu nagrađen je priznanjem “Vesna” za najbolju scenografiju.

Uporedo s festivalskim životom, film je imala priliku vidjeti i publika u nekoliko bh. gradova.

Nakon što je zatvorio Dane filma Mostar, te specijalne premijere u Čapljini koja je organizirana u znak zahvale reditelja Tanovića gradu u kojem je film i sniman, ovo se ostvarenje proteklih dana našlo na repertoaru širokobriješkog kina “Borak” i kina “Mogorjelo” u Čapljini.

(Fena)