Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Omladinska scena Teatra Total: Početak nove sezone i audicija za nove članove!

altNakon uspješne prošle sezone sa predstvaom “Carevo novo ruho” Omladinska scena Teatra Total i ove godine kreće u nove radne pobjede. Osim što će se na repertoaru Omladinske scene raditi predstva za učešće na Festivalu u Konjicu, gdje učestvuju samo srednoškolci, od ove godine novina je i seniorska sekcija čiji su članovi studenti iz Visokog koji su već godinama aktivno radili sa profesoricom Verom Muzaferijom, što kao srednjoškolci, ali i kao članovi Omladinske scene! 

Početak nove sezone je već počeo što se tiče seniorske sekcije, koja je već počela sa čitaćim probama na predstvai “Audicija” Aleksandra Galina, a glumci te predstave su: Nedžla Greda, Belma Mušinbegović, Berina Smajlović, Emina Karamehić, Ajla Rizvan, Edna Dragunić, Aladin Husić, Adnan Tajić, Ismar Imamović, Senko Salihbegović i Jasmin Tajić.

Reditelj prredstave je prof. Vera Muzaferija. 

Što se tiče tzv. juniorske sekcije Omladinska scena Tetra Total poziva sve srednjoškolce sa naše Općine, koji imaju afiniteta prema dramskoj umjetnosti da dodju u subotu 16. oktobra u 13 sati u prostorije Gradskog kina “Visoko”, povodom održavanja audicije za Piže-ove “Sretne dane” !

Inače OS Teatra Total će sa ovom predstavom učestvovati na Festivalu u Konjicu, i to po treći put sa pod imenom OS Teatra Total.