Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Skinite album grupe S.N.O.B.

altO bendu Sarajevska narodno-oslobodilačka borba, ili skraćeno S.N.O.B. do sada smo pisali u nekoliko navrata. Osnivači grupe su sarajevski umjetnici Nebojša Šerić Šoba i Anur Hadžiomerspahić, a vremenom su im se pridružili i ostali. To su gitarista Dženan Selmanagić i basista Aleksandar Brezar. Na albumu gostuju i Darko Jelisić te Almir Kurt Kugla.

Muzika ovog benda bazira se na standardnim rock rifovima a glavno je težište prebačeno na tekstove. Cilj S.N.O.B.-a je, po riječima frontmena Anura Hadžiomerspahića, “prevashodno poslati u eter poruke pjesama, jer nije važno da li će naše poruke promijeniti nečije misljenje, najvažnije je da ljudi koji misle da su sami i da nemaju više istomišljenika, čuju da istomišljenika ima, da se bore i da postoje.”

Bend nema namjeru realizirati žive svirke, bar za sada, a njihova muzika širi se prvenstveno putem interneta i nekomercijalnih radio stanica.

Sve tekstove i muziku potpisuje Anur, izuzev uvodnog govora političara na pjesmi Apokalipsa i telefonski razgovor na pjesmi Tajkun (Nebojša Šerić Shoba). Muzika – Kapitalista: Anur i Aleksandar Miks i editing: Dženan Selmanagić. Sve je snimano u studiju u “primaćoj” Gostujući vokali: Darko Jelisić na pjesmi  Kapitalista Almir Kurt – Kugla na pjesmi Undo (Ctrl+Z). Dizajn: Ideologija. Vizuelni radovi preuzeti sa bloga http://snob.blogger.ba/ autora: Anura i Ajne.

S.N.O.B se na kraju svog “booklet-a” zahvaljuje: Ulviji i Uni, Tariku Zahiroviću, Dini Ćatoviću, Zoki Ćatiću, Adnanu Jaši Jašarspahiću, i svim ostalim prijateljima na podršci i prijateljskim savjetima.

Download albuma je legalan i uz njihovu dozvolu, pa ko voli…

http://rapidshare.com/files/422000043/S.N.O.B.__2010_.rar