Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDA: Saopštenje za javnost – Narod zna kakav vozni park ima Vahid Hećo

{jcomments off}

altPoštovani glasači,

želimo vas podsjetiti ko su pojedini kandidati koji se pojavljuju na predstojećim izborima. Jedan od kandidata je i visočanin Vahid Hećo, čovjek koji  ima dugu političku karijeru koju bi uskoro mogla dobiti nastavak u sasvim drugom smjeru. Kako pokloniti povjerenje političaru koji vam zaista, ali zaista može pružiti samo prazna predizborna obećanja. Kako  vjerovati čovjeku    kojem su tri suda potvrdila istu presudu: dug prema preduzeću Bosnagraf koju on već godinama ignoriše.

Njegova porodična firma Gas&Metal godinama ignoriše dvije pravosnažne sudske presude prema kojima, na ime duga i zateznih kamata, mora platiti skoro 68.000 KM većinski državnoj firmi Bosnagraf iz Visokog. Osim toga, prema trećoj pravosnažnoj presudi, Gas&Metal mora napustiti nelegalno zauzeto zemljište firme Eko Panda. Ni to nije izvršeno, pa je Opštinski sud u Visokom naredio prodaju opreme koju je Hećina firma postavila na zemljište. Zanimljiv je I podatak da je firma Gas&Metal, ratni plijen  – firma iz Klokota koju je preuzeo Hećo, zajedno za još nekoliko visočkih privrednika.

Zastupnik firme Gas&Metal na suđenju je rekao da je ova firma ušla na spornu parcelu jer im je zemljište dodijelilo Općinsko vijeće Visoko. No, tadašnji predsjednik Općinskog vijeća bio je Džemal Silajdžić, član Stranke za BiH – aktuelni poslanik u Parlamentu I kandidat za ostanak na istoj poziciji. Predsjednik Općinskog odbora te stranke u Visokom, kako tad, tako i danas je Vahid Hećo.

Na opštinskim sudovima u Visokom i Zenici pokrenuto je još šest postupaka protiv firme Gas&Metal, a četiri su pravosnažno okončana. 

Također, postoje određene prijave koje se tiču Heće lično.  – pokazala su istraživanja Centra Civilnih inicijativa.

Sve ovo Heći nije smetalo da postane jedan od najuspješnijih  visočkih političara, koji je izgradio političku karijeru do državnog nivoa, a usput je za sobom povlačio uspješne visočke kadrove, ali i članove svoje porodice, pa je tako  zeta  smjestio u NO BH Gas-a.

NAROD ZNA kakav vozni park ima Vahid Hećo.

NAROD ZNA  kakvim se firmama dijele poticaji (posljednji primjer Premium group, 280 000 KM)

NAROD ZNA ko se I kako obogatio vješto manipulišući budžetskim novcima

Ovo je samo jedan od primjera kako pojedine političke opcije  imaju mišljenje o svojim biračima, “poturajući” im ovakve kandidate.

Naši kandiadti su principijelni, odgovorni, bez lošeg backgrounda I njima se može vjerovati. 

Poštovani birači,

Glasajte za Bakira Izetbegovića I sve kandidate SDA Visoko.