Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mališani obradovani sa torbama i školskim priborom

altČetrdesetak romske djece iz Visokog danas je dobilo školski pribor za novu školsku godinu koji su im obezbijedili Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“ i ORI „Budi mi prijatelj“ Visoko.

Obradovani mališani i njihovi roditelji s radošću su prihvatili školske torbe pune pribora koji će mališanima olakšati nove školske dane i dati potrebni elan za nove školske pobjede.

altKako je istakao novinarima Jovan Divjak uime Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“ – „ovo je prilika da se urade korisne stvari jer svako dijete, a pogotovu ono koje pripada manjinskom narodu ima prava da se školuje i bude dio bh. društva. Romska djeca pokazuju da žele da se obrazuju bez diskriminacije, rame uz rame sa svojim vršnjacima“.

Udruženje Obrazovanje gradi BiH“ do sada je stipendiralo 3370 djece i njima podijelilo  preko 33370 stipendija u vrijednosti od 2 800 000 KM.

„Draga djeco, pred vama je jedna školska godina u kojoj ćete naučiti ono što niste znali i zbog čega će vas cijeniti u sredini u kojoj živite. Dug je put u obrazovanju da bi postigli visok nivo obrazovanja, i kad ga dostignete, cijeli je vaš svijet.“ – poručuju iz Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“.

 

altTakođer, danas je održana i radionica o temi „Izbori u BiH“ koju su realizovali predstavnici  ORI iz Vioskog i NGO „Budi mi prijatelj“ iz Sarajeva.