Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna potpuno nadigrala kombinovani tim Željezničara i slavila sa 3:2

altStadion Luke u Visokom. Gledalaca: 500. Sudija: Mirza Kulović (Visoko). Strijelci: 1:0 M.Bajrić (2), 2:0 Čabaravdić (30), 3:0 Ćesa (58), 3:1 Spahić (70), 3:2 Pehilj (88).

 BOSNA: Bekan, Mustagrudić, Ferhatović, Alijagić, A.Genjac, M.Džafić, E.Genjac, Dedić, Čabaravdić, Alen.Čehajić, M.Bajrić. Još su igrali: Alić, Alm.Čehajić, An.Hodžić, Kamarić, Lepić, Ćesa, Frljak, Tajić, N.Bajrić, I.Džafić, Zerdo. Trener: Avdo Kurdija.

ŽELJEZNIČAR: E.Karić, Odović, B.Čolić, Gančev, Savić, Kolabov, M.Karić, Spahić, H.Bešlija, Pehilj, E.Čolić. Još su igrali: Gušo, Baljić, Alić. Trener: Dino Đurbuzović.

 U prvom poluvremenu je Bosna potpuno nadigrala kombinovani tim Željezničara, koji je tek u drugom dijelu kada su igrale Bosnine rezerve, uspio ublažiti poraz. Zanimljivo je da je zbog povrede golmana Karića, na gol Željezničara morao Adnan Gušo koji je bio među boljima u gostujućem sastavu, što svakako može da zabrine Amara Osima koji je utakmicu posmatrao sa tribina i vidno nezadovoljan napustio stadion. Sa druge strane Avdo Kurdija može biti veoma zadovoljan jer je Bosna nakon Sarajeva, nadigrala još jednog sarajevskog premijerligaša, ali bi vjerovatno i on sam sve to mjenjao za izgubljene bodove protiv Radnika ili eventualno za uspjeh u Konjicu u subotu.