Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Taekwondo klub Bosna Visoko veoma uspješan na Korčuli!

altNakon jednomjesečnih priprema TAEKWONDO KLUB „BOSNA“ VISOKO proteklog vikenda je nastupao na 11. Međunarodnom taekwondo prvenstvu  „KORČULA OPEN 2010“  na ovom hrvatskom otoku. Učešće je na takmičenju uzelo  327 takmičara iz sedam evropskih država. Visočane je na ovom prvenstvu predvodio predsjednik Taekwondo kluba „Bosna“  Edin Kajević i sekretar Elvir Špiodić sa 14 odabranih boraca. Zabilježen je još jedan veliki uspjeh na međunarodnoj sceni u ovom, sve popularnijem sportu među bh. omladinom i u svijetu  borilačkih vještina. Osvojeno je 13 medalja od čega su 4 zlatne, 3 srebrne i 6 bronzanih, dok je u ukupnom poretku Visočanima pripalo 4. mjesto. To je izuzetno vrijedan rezultat i uspjeh imajući u vidu jaku konkurenciju sačinjenu od predstavnika 31 kluba iz sedam država.
Na ovom dvodnevnom prvenstvu su se borbe odvijale na otvorenom platou ispred Hrvatskog narodnog pozorišta u centru grada Korčule  uz prisustvo velikog broja gledaoca, turista i ljubitelja ovog sporta.  Taekwondo klub „Bosna“  Visoko i dalje je prvi na ranglisti najtrofejniji  klubova Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine, a na Korčuli je osvojena i jubilarna, stota medalja kluba u ovoj sezoni.
Zahvaljujući tako dobrim rezultatima TK „Bosna“ Visoko nakon svakog svog nastupa dobija pozivnice za nova međunarodna takmičenja. Tako je i na Korčuli ovom klubu lično uručena  pozivnica za slijedeća tri  međunarodna prvenstva:  05.09.2010.godine na Internacionalnom taekwondo prvenstvu „Rovingo Open“ Rovinj, Hrvatska. 15/16.10.2010.godine Međunarodno taekwondo prvenstvo „Halellujah cup 2010“ Karlovac, Hrvatska.  24.10.2010.godine Međunarodno taekwondo prvenstvo  „Galeb Open“  Beograd, Srbija.