Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zdenko Antović: Zašto nisam “kluboljub”

altNedavne optužbe RK „Visoko“ u kojem djelujem, a upućene RK „Bosna-Prevent“ u vezi načina prelaska 39 dječaka iz Škole rukometa u ovaj klub trebale su biti opovrgnute postojanjem dogovora ova dva udruženja u vezi ovih radnji.

S obzirom da dogovora nije bilo, krivci za ovu situaciju i manipuliranje dječacima su pokušali naći razna obrazloženja vezana za  kritikovani način postupka, uputivši lično meni niz primjedbi odvukavši suštinsku problematiku u drugi plan.

 

U vezi optužbi što nisam htio raditi s mlađim selekcijama u RK „Bosna“ i što nisam povukao tužbu 2008. g. i isplatu na rate neisplaćenih plata u 2007.g., odgovaram:

 

  1. Nisam želio raditi u RK „Bosna“ na mjestu sa manje potrebnim sposobnostima od mojih kapaciteta i zbog nekoliko nedovoljno afirmisanih sportskih radnika na rukovodećim mjestima u Upravnom odboru.

Moja predviđanja su se obistinila tako da su ga nedavno napustili svi bivši igrači i ovo tijelo sada čine samo: Hasečić Edina, Babić Almedin i izvjesni g. Kalota sa direktorom Handžić Mirzom (moguće i još neko). Tako reduciran, vjerovatno djeluje i  vanstatutarno.

Danas niko ne zna ni sastav tog tijela, iako je jedan novinar nedavno tražio imena koja su ostala u njemu, jer je htio znati kreatore zaokreta u novoj  politici kluba. Naravno odgovora nije bilo.?!

  1. Istina je da sam utužio klub (ali ne samo ja) zbog neisplaćenih plata u 2007. g. Tužbu  na iznos 6.176,00 KM nisam želio povući i tako nisam bio „kluboljub“ za šta sam kritikovan.

Dok sam se borio u 2008. g. za radna prava i plate koje nisam mjesecima dobio, sadašnji sportski direktor kluba, Handžić Mirza, moj bivši  pomoćnik, imao je drugačiji tretman što dokazuje bankovni izvod u prilogu, a uz pojašnjenje dokumenta:

 

„ Visokogas“ po običaju redovno je uplatio  iznos kirije za mjesec maj 2008. g. za  iznajmljene prostorija kluba na Gradskom stadionu (ili dio sponzorskog ugovora),  a isti dan se Handžić Mirzi uplaćuje plata za protekli mjesec april, tačnije otplata stambenog kredita u iznosu 688,00 KM.

Koja redovitost ovog postupka je bila u toj 2008. g., a možda i danas, meni je nepoznato, al’ još je veća šteta za visočki rukomet što zgrada kluba na stadionu nije u funkciji sporta nego je tamo godinama radionica i skladište pomenute firme i malo je čudno da je da su direktor „Visokogasa“ i zainteresovana osoba u klubu:, tata i sin !?

(istina je i da sam ja prije deset godina dobio, ali samo nekoliko zaostalih plata u vidu kompenzacije preko „Visokogasa“, tj. tri Ugovora o priključku na gasnu mrežu i morao sam ih  prodavati u pola cijene).

Iz svega ovoga slijedi logičan zaključak da je APSURDNO što sam traženjem svojih zaostalih plata ugrožavao postojanje kluba!?

Visoko, 22.8.2010.

Prilog:  Dokaz – predmetni izvod iz banke: