Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

VGT sponzoriše FK Zanatlije novom opremom

altFudbaleri “Zanatlija” uskoro će dobiti novu sportsku opremu originalne marke “Asics”. Predstavnici kluba boravili su u Bijeljini u sjedištu predstavništva “Asics-a” za BiH kako bi izabrali novu opremu gdje ih je lično primio vlasnik firme sa kojim su odabrali nove dresove i prateću opremu, a koje će sponzorirati VGT Osiguranje.

alt-“Prvo smo bili zadivljeni izborom sportske opreme koju nudi ovo predstavništvo koje oficijelno oblači i Olimpijski Savez BiH. Nakon toga poseban kuriozitet našoj posjeti je bio taj što nas je lično primio vlasnik firme uz čije sugestije smo i izabrali opremu koja će odmah biti i “ispisana” u toj velikoj firmi koja po svojoj veličini i izgleda impresivno. Veliku zahvalnost dugujemo našem sponzoru VGT Osiguranju kao i posredniku u cijeloj priči, gospodinu Suadu Slipčeviću koji nas je povezao sa predstavništvom u Bijeljini. Uz pomoć www.visoko.co.ba našli smo zajednički interese sa VGT Osiguranjem čiji će logo i biti na prednjoj strani nove opreme. Obzirom da dizajnerski naš novi grb kluba, koji je radio referentni američki dizajner sa ovih prostora Igor Đukić, ide na plavo-bijelu varijantu izabrali smo i takvu opremu, “Lazio nebesko plava” u kobinaciji sa bijelom bojom. Prezadovoljni smo i zahvalni jer Zanatlije nisu promijenile svoju opremu zadnjih deset godina – istakao je Slobodan Bobo Kokoruš član Uprave i ujedno igrač Zanatlija koji je lično isprobavao sve varijante matične plave boje kluba.{jcomments off}

Interesantno je da ce “Asics” ove sezone oblačiti i igrače RK Bosna-Preventa. Za vrijeme boravka u Bijeljini visočku ekspediciju je primio i bivši igrač RK Bosna-Prevent-a Slaven Lončar koji trenutno radi kao trener RK Bijeljina.