Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Trenutno nema osnove za priču o kupovini “Vispaka” od strane “AS Jelah-a”

altPripremajući serijal radijskih emisija (koje će se emitovati u programu Radija Q), a koje će biti vezane za stanje visočke privrede, nekolicina naših sagovornika je iznijela interesantan i nezvaničan podatak o tome kako će firma “AS” iz Jeleha najvjerovatnije kupiti firmu Vispak iz Visokog!? Tragom te informacije kontaktirali smo nadležne u firmi “AS” i dobili slijedeći odgovor:

“Kao prvo hvala za kontakt i interesovanje da nas uvrstite u radijsku priču o privredi u Visokom sa temom koju ste naveli u dopisu. Trenutno nema osnove da se pokrene priča o kupovini Vispaka sa naše strane.  Ukoliko se situacija promijeni rado ćemo Vas obavijestiti.”

Firma “AS – Jelah” je u privatnom 100% vlasništvu Sulejmana Hrvića osnovana 1996 godine, inače firma koja zapošljava 370 ljudi i prvobitno je počela sa jednostavnim oblikom proizvodnje šećer kocke, mljevenje kafe, i pakovanje zrnaste i praškaste robe. Nakon provedenih analiza , te prikupljanja informacija o proizvođačima i uvoznicima keksa te sagledavanjem njihovih potencijala zaključeno je da je proizvodnja keksa područje u kome će AS , iskorištavajući svoj tržišni potencijal na pravi način odgovoriti na zahtjeve tržišta. Stoga je pokrenut projekta proizvodnje keksa i vafla.

Ovo nije prvi puta da se pojavljuju insinuacije oko toga kako će neko kupiti Vispak. Prije nekoliko godina također se pojavila priča o tome kako će Vispak kupiti hrvatski “Franck”, kasnije se ispostavilo da to nije tačno.