Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Usvojen Akcioni plan za poboljšanje rada inspekcijskih organa

altVlada Zeničko – dobojskog kantona usvojila je Akcioni plan otklanjanja nedostataka i poboljšanja stanja u radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK. Iako je Vlada nedavni Izvještaj o radu Uprave ocijenila dobrim, Akcioni plan urađen je na zahtjev kantonalne Skupštine.

Osim nedostatka materijalnih sredstava jedan od problema u radu Uprave za inspekcijske poslove je i nedostatak kadrova – inspektora. Pokušat ćemo stvoriti što bolje uslove, u planu je prijem pet inspektora. Akcioni plan sadrži zadatke i rokove, a osim Vlade i Uprave njim su obuhvaćeni i MUP, te druga resorna ministarstva”, kaže Miralem Galijašević, premijer ZDK.

Općini Kakanj iz koncesijskih naknada za realizaciju dva projekta odobreno je 70.000 KM. Za izgradnju kanalizacione mreže u naselju Karaulsko Polje namijenjeno je 20.000 KM, a za dovršetak asfaltiranja puta na dionici Kamenolom – Brnj, odobreno je 50.000 KM. Za nabavku 50 kompleta vakcina protiv bjesnila, odnosno humanog antirabičnog imunoglobulina (HRIG) Vlada je odobrila 31.000 KM, dok je Udruženju taksista ZE-DO kantona za realizaciju projekta “Podrška uspostavljanju radio-taksicentra na području Zeničko-dobojskog kantona” Vlada odobrila 10.000 KMKlubovi političkih stranaka, kantonalni budžet, za III. kvartal 2010. godine, koštat će 100.000 KM.
(Naša Riječ)