Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočko ljeto 2010.;Večeras Noć turizma i prijateljstva

altDani kulture, sporta i zabave u okviru ovogodišnje manifestacije Visočko ljeto ulaze u treći dan. Nakon sinoćnjeg nastupa folk zvijezde Halida Bešlića, pred otvorenom pozornicom na visočkoj Jaliji, visočani i brojni gosti  večeras od 21.00 mogu pratiti sadržaje planirane za „Noć turizma i prijateljstva“. Kako saznajemo od urednice programa TV Visoko, Melihe Aliomerović za večeras su planirani gosti koji učestvuju i na sarajevskim Baščaršijskim noćima, pa će između ostalih nastup imati i gosti iz Palestine, te visočko Kulturno – umjetničko društvo sa Ciganskim plesom, te domaći izvođači Zeid Šoto, Naida Bešlagić i Arnela Bašić.

altGosti na otvorenoj pozornici bit će i glavni akteri kratkog dokumentarnog filma „Red Point“ Adnana Ćatića koji je  već  osvojio prvu nagradu publike i žirija na trećem “TrangoWorld” film festivalu. Film u kojem je Ćatić na originalan način načinio spoj nacionalne baštine, etnologije i alpinizma i to u šest minuta i 18 sekundi, večeras možete pogledati na otvorenoj pozornici na Jaliji u Visokom.

altOd sportskih aktivnosti, danas počinje Otvoreno prvenstvo u kuglanju u KSC Mladost u 16.00 sati, ulični rukometni turnir počinje u 19.00 sati, a utakmice na Nogometnom turniru u pijesku „Beach soccer – tournament 2010“ NK Zanatlija u Adi počinju u 20.30 sati.