Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

OŠ Kulin ban: Završene radionice za prvačiće

Nastavno osoblje OŠ Kulin ban uspješno je završilo projekat radionica za djecu koja se ove godine upisuju u prvi razred osnovne škole. Petodnevne radionice pripremlejne s sa ciljem pripreme na  dolazak i boravak u školi, upoznati ih sa budućim učiteljicama kako bi se izbjegli stresovi za mališane.

„Jako nam je važno da kada djeca u mjesecu septembru krenu u školu imaju jednu određenu sliku o školi, jer kod njih je to „ogromna škoal na crtežima“ pa mi želimo da se njihove glavice ne opterećavaju nepotrebnim stvarima i da im odlazak u školu što više olakšamo“- izjavila je za Radio Q Dženana Čehajić pedagog u OŠ Kulin ban

Ovo nije zvaničan upise djece u prvi razred, ta se procedura očekuje tokom mjeseca maja. Pedagogica Čehajić istakla je da je posljednjih godina smanjen broj djece koji se upisuju u ovu školu, a  razlog nije samo pad nataliteta već i činjenica da roditelji ne poštuju rejonizacijut i podjelu na dvije gradske osnovne škole.

„Pozivamo sve da dodju da se uvjere u kvalitet naše škole, kvalitet naših nastavnika, te da se odluče da svoju djecu upišu upravo u našu školu, O.Š „Kulin ban““ – istakla je Dženana Čehajić.