Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izazovi poslovanja na globalnom tržištu: Saradnje Preventa i Fonsece

Direktor prodaje argentinske kožare Fonseca, Diego Beverstein, impresioniran je Prevent Leather-om nakon obilaska proizvodnih pogona jedne od najvećih kožara u jugoistočnoj Evropi.  U pratnji direktora Prevent Leathera Admira Pejkušića, obišao je pogone sa dnevnim kapacitetom obrade 2.000 komada sirove kože.

 

„Cilj njegove posjete jeste produbljivanje suradnje sa kožarom Prevent Leather i danas zajedno obilazimo proizvodne pogone kako bi se uvjerili u kvalitet naših proizvoda, te da pronađeno mogućnosti za eventualnu suradnju u budućnosti“, izjavio je Admir Pejkušić, direktor Prevent Leather-a.

 

Kožara Fonseca je prije mjesec dana u Hong Kongu proglašena za najbolju kožaru u Americi, a njena koža se koristi u automobilskoj industriji, izrađuju kožu za enterijere aviona, te kožu za industriju obuće i odjeće . „Argentina je najveći konzument mesnih proizvoda od govedine i tu mi vidimo prostor da plasiramo svoje kože. Prevent je rastuća kompanija i mi vidimo potencijal u pomoći razvoja i rasta ove kompanije“, kaže  Diego Beverstein, direktor prodaje kožara Fonseca. „Preventova kožara u Visokom je jako velika investicija. Sva oprema je jako kvalitetna i prilično nova što pokazuje veliki potencijal u proizvodnji. Fabrika je spremna za povečanje svojih proizvodnih kapaciteta i tu mi vidimo svoju priliku za suradnju i snadbijevanje kožare sa argentinskim kožama“.

 

Prevent u Bosni i Hercegovini osnovan je 1999. godine i danas upošljava skoro 3.000 ljudi koji rade u proizvodnji kožnih i tekstilnih presvlaka za automobilska sjedišta, autodijelova i zaštitne opreme u tvornicima u Visokom, Goraždu, Zenici, Tešnju i Vogošći gdje je Prevent suvlasnik tvornice Volkswagen Sarajevo.

 

„Želio bih čestitati Prevent-u na fabrici koja je prava umjetnost u ovome poslu i želim da izrazim svoje pozitivne utiske nakon obilaska proizvodnih pogona“, dodaje Beverstein.